Британският опозиционен лидер Джереми Корбин каза днес, че от партията

...
Британският опозиционен лидер Джереми Корбин каза днес, че от партията
Коментари Харесай

Корбин обеща да остави лейбъристите сами да определят партийната позиция за Брекзит

Британският опозиционен водач Джереми Корбин сподели през днешния ден, че от партията му зависи каква акция ще води при възможен втори референдум за Брекзит. Той даде обещание да даде на гласоподавателите избор сред оставане в Европейския съюз и "надеждна " договорка, съобщи Ройтерс.

В началото на годишния конгрес на Лейбъристката партия в британския приморски град Брайтън Корбин е подложен на напън от партийни членове и даже от някои от високопоставените лейбъристи недвусмислено да поддържа при нов референдум концепцията за оставане.

Но до момента лейбъристкият водач, който е с леви убеждения и е сериозно надъхан към Европейски Съюз, поддържа неутрална позиция и споделя, че е по-важно партията да е единна и толерантна както към последователите на оставането, по този начин и към искащите да изоставен блока.

Запитан дали лейбъристите ще водят акция за оставане в Европейски Съюз, или за овакантяване със съглашение, Корбин сподели пред Би Би Си, че ще провежда специфичен конгрес или среща, с цел да бъде избрана позицията на партията.

"Аз управлявам партията, командвам партията с горделивост, гордея се какъв брой демократично е устроена и ще приема, несъмнено, каквото и решение да вземе тя ", сподели Корбин.

"Ще представим и двете гледни точки на английския народ и ще кажем: "Ето това е най-хубавата договорка, която можахме да сключим, ето това е разновидността за оставане и - надяваме се - за промяна ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР