Британският министър на финансите Риши Сунак отрече да има връзки

...
Британският министър на финансите Риши Сунак отрече да има връзки
Коментари Харесай

Британският министър на финансите отрече да има връзка с фирма, оперираща в Русия

Британският министър на финансите Риши Сунак отхвърли да има връзки с многонационална компания, в която неговата брачна половинка има дял и за която се твърди, че продължава да работи в Русия и по време на войната в Украйна.

Риши Сунак, който по-рано този месец прикани английските компании да се изтеглят от Русия, „ с цел да нанесат икономическа болежка на президента Путин “, сподели, че няма нищо общо с компанията Infosys. Говорител на министъра посочи, че брачната половинка му Акшата Мурти няма роля при вземането на оперативни решения от компанията.

Съосновател на софтуеърния колос Infosys през 1981 година е бащата на Акшата – Нараяна Мурти, индийски милиардер, напуснал компанията през 2014 година. Фирмата работи в доста страни и има офис в Москва.

В последния годишен отчет наI nfosys се споделя, че Акшата Мурти има 0,9% от акциите, което съставлява стотици милиони пунда. Индия не последва Запада, в това число Англия, в ограничението на търговията с Русия посредством наказания след нахлуването в Украйна. 

От Infosys обявиха, че в Русия има единствено дребен екип на компанията, който не е в дейни бизнес връзки с локалните съветски бизнесмени и че подкепя мира сред Русия и Украйна.Infosys обаче е имала връзки в предишното с прословутата Alfa Bank, която в този момент е в листата на глобените. През 2004 година Путин е посетил щаб-квартирата на Infosysв Бангалор, където персонално е бил разведен от Нараяна Мурти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР