Британският депутат от Консервативната партия Филип Лий напусна партията си

...
Британският депутат от Консервативната партия Филип Лий напусна партията си
Коментари Харесай

Борис Джонсън загуби мнозинството си в парламента

Британският народен представител от Консервативната партия Филип Лий напусна партията си и се причисли към Либералдемократите преди открития спор сред английския министър председател Борис Джонсън и разбунтувалите се консервативни депутати поради Брекзит, оповестяват английските медии.

Лий демонстративно е седнал на пейките на опозицията в парламентарната зала, до момента в който министър председателят се изказваше пред Камарата на общините (долната камара на английския парламент).

Неговото отдръпване от групата на консерваторите значи, че Борис Джонсън към този момент няма работещо болшинство в Камарата на общините.

Лий сподели, че държавното управление " преследва вредоносен Брекзит по непоследователен метод ", излагайки на риск човешки животи и поминъка на английските жители.

Изказвайки се пред Камарата на общините, Джонсън сподели на депутатите, че е желал договаряния за излизане на Англия от Европейския съюз и настоя, че е имало " същински подтик " зад договарянията.

Но той сподели, че проектите на разбунтувалите се депутати от Консервативната партия да одобряват законодателство, което дейно блокира излизане на Англия от Европейски Съюз без съглашение на 31 октомври, ще " унищожи всевъзможен късмет за договаряне на ново съглашение ".

Ако несъгласните консерватори реализирана задачата си, съобщи Джонсън, това ще го принуди да отиде в Брюксел, с цел да " моли за още едно безсмислено закъснение " на Брекзит, а той в никакъв случай нямало да го направи.

" Това е сметката за предаването на Джереми Корбин. Това значи да се издигне бялото знаме ", добави английският министър председател.

Преди напускането на Лий, Джонсън имаше единствено работещо болшинство от един народен представител в Камарата на общините.

В писмо до Джонсън Лий акцентира, че Консервативната партия " се е трансформирала в тясна секта, в която консерватизмът на човек се мери с това какъв брой неразумно човек желае да излезе от Европейския съюз ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР