Британските власти анализират случаите на пациенти с множество повиквания на

...
Британските власти анализират случаите на пациенти с множество повиквания на
Коментари Харесай

Петима пациенти във Великобритания повикали спешна помощ над 8000 пъти

Британските управляващи проучват случаите на пациенти с голям брой повиквания на незабавна помощ и какъв брой коства това на здравната система на страната. 

Петима пациенти във Англия през последната година са повикали коли за спешна помощ с общо 8303 позвънявания, предава Би Би Си. Тези 5 души са хората, които най-често са викали незабавна помощ в Обединеното кралство. Линейки са били изпращани за тях над 1500 пъти през последните 12 месеца. 

Говорител на здравните управляващи в страната разяснява, че позвъняванията са били свързани най-често с проблеми на умственото здраве, хронични болки, алкохол или взаимозависимост от медикаменти. Експерти разясняват, че данните демонстрират, че потребностите на тези самостоятелни лица очевидно не са посрещани, по тази причина те се обаждат толкоз постоянно. Проблемът е, че от време на време коли за спешна помощ са пращани за тях вместо за по-бърза реакция за други доста незабавни случаи като сърдечна непълнота. 

Най-големият брой позвънявания от един единствен пациент са направени от човек в Лондон, който е позвънил за годината 3594 пъти. 

За постоянно обаждащи се, или така наречен " Frequent callers ", са категоризирани жителите във Англия, които позвъняват на незабавна помощ минимум 5 пъти месечно, или минимум 12 пъти за три месеца. Те костват на английската здравна система съвсем 19 млн. паунда годишно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР