Британските медии публикуваха интервюта с легионери, участвали във войната в

...
Британските медии публикуваха интервюта с легионери, участвали във войната в
Коментари Харесай

Чуждестранни наемници в Украйна: Лесно можеш да бъдеш убит от своите

Британските медии разгласиха изявленията с легионери, взели участие във войната в Украйна на страната на въоръжените сили на Украйна.

Според наемниците, взели участие в спора, означават професионализма на съветската войска и нейното оръжие. В такава обстановка те се разказват като „ момчета за бич “, оплаквайки се от неприятната организация в редиците на въоръжените сили на Украйна.

Според един от наемниците, пенсиониран морски пехотинец, каквото и да споделя Западът за руснаците, съветската войска е професионална и разполага с съвременно въоръжение.

Той сподели, че в боевете в региона на Киев е забелязал какъв брой ефикасни са съветските БПЛА, които могат да насочват артилерия тъкмо към местата на дислокация на съперника – въоръжените сили на Украйна и наемниците на други страни. Самият той бил в заплаха три пъти към този момент през първите две седмици на борба.

Друг източник на изданието, американският жител Майкъл, споделя, че опасността за живота се основава освен от съветските военни, само че и от силите на въоръжените сили на Украйна, които употребяват наемниците като „ пушечно месо “.

Според него можете да попаднете в такава обстановка просто като стигнете до неверен пълководец.

„ Лесно можеш да бъдеш погубен от своите “, споделя боен с опит във военните спорове в Близкия изток. Той показва и корупцията, заради която военна техника и техника изчезват от въоръжените сили на Украйна в незнайна посока. Понякога няма муниции за револвера, няма бронежилетки в оборудването и тази обстановка съществено утежнява обстановката.

Третият източник, умел снайперист, получава заповед да управлява група офанзиви против съветски снайперисти, само че под негово командване са някогашни селяни, които не могат да устоят на професионалните съветски военни.

Неговите бойци, признава наемникът, не са умъртвили никого, „ по-опасен от лисица “. Той самичък извършил задачата, която била сложена „ за самоубийци “.

От своя страна британецът Мат Робинсън назова задачата на множеството от наемниците, пристигнали в Украйна, предпочитание да „ стрелят по хората “.

Но в борбите взе участие огромно количество артилерия и не всеки наемник има подобен късмет. А приемането на патрон, раняването е доста по-лесно.

Шансът да бъдеш погубен от снаряд е по-висок от шанса да " гръмнеш някого ", споделя той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР