Британски телевизионен екип е бил нападнат в началото на седмицата

...
Британски телевизионен екип е бил нападнат в началото на седмицата
Коментари Харесай

Стреляха по британски ТВ екип в Украйна, има ранени

Британски ефирен екип е бил атакуван при започване на седмицата покрай Киев и един от публицистите е бил прострелян, заяви английската телевизия “Sky News”. Според изданието съветска диверсионна група е виновна за нападението.

Автомобилът на журналистическия екип бил обстрелван в понеделник, до момента в който се придвижвал към украинската столица, прецизираха от “Скай нюз”. Новината беше обявена едвам нощес, откакто екипът наред се прибрал в Обединеното кралство и сниманите фрагменти бяха излъчени.

Журналистът Стюарт Рамзи е бил улучен в долната част на гърба. Телевизионен оператор е бил улучен два пъти, до момента в който бягал от колата, само че бронежилетката го предпазила. Петимата членове на екипа, в това число раненият, съумели да избягат от транспортното средство, като от самото начало казвали, че са публицисти. Британците се добрали до близка фабрика, където ги пуснали да влязат. След това непознатите публицисти били евакуирани от украинската полиция.

Куршумите поразиха цялата кола, страничните прозорци, предното стъкло, седалките, кормилото, всичко беше изцяло унищожено, написа Рамзи. Имахме огромен шанс, само че хиляди украинци умират, а руснаците взимат на прицел фамилии. Бяхме в елементарна кола, когато ни нападнаха, добави той.

Вчера английската радиотелевизионна корпорация Би Би Си разгласи, че краткотрайно стопира работата на публицистите си в Русия, с цел да подсигурява “сигурността им”. Повод бе приемането на закон, предусещащ ефикасна присъда за разпространяване на “фалшива информация за армията” по отношение на нахлуването в Украйна.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР