Бразилското правосъдие поиска вчера консулът на ФРГ в Рио де

...
Бразилското правосъдие поиска вчера консулът на ФРГ в Рио де
Коментари Харесай

Избягал е германският дипломат в Рио де Жанейро, обвинен в убийството на мъжа си


Бразилското правораздаване изиска през вчерашния ден консулът на Федерална Република Германия в Рио де Жанейро, упрекнат в убийството на своя брачен партньор, да бъде включен в листата на търсените от Интерпол бегълци, в деня откакто дипломатът отпътува за Германия, съобщи Франс прес.

В прессъобщение съд в Рио де Жанейро показва, че арбитър е наредил „ превантивното задържане на немския консул Уве Херберт Хан, упрекнат в убийството на своя брачен партньор – белгиеца Валтер Хенри Максимилиан Биот, на 5 август “, осведоми Българска телеграфна агенция.

След като упрекнатият отпътувал в неделя за Германия, магистратът решил да го включи в листата на бегълците, търсени от Интерпол, оповестява още бразилският съд.

Хан беше арестуван на 6 август, само че предходната седмица беше освободен, защото срокът, в който прокуратурата е можел да внесе искане за удължение на задържането му, е изминал. Държавното обвиняване оспорва това. Паспортът на Хан не е бил лишен.

Според проверяващите, белгийският брачен партньор на дипломата е умрял, откакто е бил грубо пребит в жилището, където двойката живеела, в първокласния квартал Ипанема.

Хан, който твърдеше, че брачният партньор му си блъснал главата при рухване, развил към жертвата възприятие за благосъстоятелност и бил подчинил Биот „ финансово и психически “, показва държавното обвиняване.

Бразилската полиция сподели, че е „ объркана “ от това, че немският посланик се е върнал в страната си.

Комисар Камила Лоуренсо, представена от всекидневника „ Глобо “, сподели, че е можело превантивно да бъде лишен паспортът на Хан, което би затруднило бягството му. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР