Бойците на ЧВК Вагнер са показали своята ефективност във войната

...
Бойците на ЧВК Вагнер са показали своята ефективност във войната
Коментари Харесай

Принципът на `Вагнер`: Не прибирай ранените. За дезертьорство - разстрел! - Свят

Бойците на ЧВК " Вагнер " са посочили своята успеваемост във войната в Украйна, изключително при щурмуването на градски квартали , твърди CNN, като се базира на оповестен през декември документ на украинското разузнаване, с който са се сдобили публицистите. Наемниците понасят тежки загуби, само че тактиката им може да бъде възприета от елементи на постоянната съветска войска, се споделя в документа, представен от " Важные истории ".

По време на нападенията вагнеровци не броят загубите си, а за отстъплението се планува разстрел.

" Отстъплението без заповед или пострадване се санкционира с екзекуция на място ", написа в документа на разузнаването.

Предоставен е и дубликат на радиопрехващане. В него боец споделя по какъв начин бойци от ЧВК " Вагнер " хващат собствен сътрудник, който се пробва да се съобщи на ВСУ, и му отрязват гениталиите. Автентичността на диалога не е доказана, отбелязва CNN.

На наемниците е неразрешено да придвижват ранени от бойното поле - отрядът би трябвало да напредва, до момента в който не извърши задачата си. Поради тази причина ранените постоянно остават на бойното поле с часове. Ако не съумеят да изпълнят задачата, те могат да се отдръпват единствено през нощта.

" Смъртта на хиляди бойци на " Вагнер " е без значение за съветското общество ", се споделя в документа.

При щурмови интервенции частната войска на Евгений Пригожин употребява отряди от към 10 души. Те са въоръжени с РПГ и получават информация в действително време посредством разследващи дронове. Безпилотниците са това, което украинското разузнаване назовава " основен детайл ". Войниците употребяват съоръжение Motorola за връзка.

Първите, които щурмуват, са наемниците, набирани от пандизите. Загубите в техните редици доближават 80%. След тях се подреждат по-опитни и по-добре оборудвани бойци - те разполагат с термовизионни камери и устройства за нощно виждане.

Ако щурмоваците съумеят да заемат позиция, се окопават благодарение на артилерията, само че тези позиции могат да бъдат атакувани от вражеската артилерия. В документа се отбелязва, че наемниците постоянно нямат съгласуваност с постоянната войска. В различен оповестен радиоприхванат сигнал (автентичността му също не е потвърдена) съветски боен разказва по какъв начин подразделението му е унищожило автомобил на вагнеровци.

Украинското разузнаване счита, че тактиката на ЧВК " Вагнер " е най-подходяща за множеството съветски елементи с неприятно подготвени бойци, привлечени посредством готовност. Възможно е съветската войска да стартира да употребява тактиката, заключава разузванавето.

През септември м. година стана ясно, че притежателят на ЧВК " Вагнер "   в няколко области. Според един от наказаните Пригожин предизвестил, че дезертьорството се санкционира с разстрел. " (Пригожин) ми сподели, че има три гряха, за които могат да те разстрелят на място: дезертиране, обир и полови връзки с цивилни, флора, фауна и животни ", сподели мъжът.

На 12 ноември обвързваният с Пригожин телеграм канал " Сива зона " разгласява видеоклип от с чук. Той е вербуван от ЧВК " Вагнер " в наказателна колония в Рязанска област, след което се предава. В изявление за украинския публицист Юрий Бутусов Нужин споделя, че в началото е желал да дезертира в Украйна.

През декември някогашният пълководец на ЧВК " Вагнер " съобщи пред " Инсайдър ", че знае за на вагнерианци поради отвод да се бият. Според Медведев, един от чиито подчинени е бил Нужин, той персонално е участвал на няколко изтезания. Бившият наемник е избягал от Русия и в този момент се намира в Норвегия, където търси политическо леговище.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи, че към 50 000 бойци, 40 000 от които са вербувани пандизчии, са били изпратени в Украйна от ЧВК " Вагнер ". Според Олга Романова, началник на фонда " Седяща Русия ", ЧВК е набрала към 50 000 наказани, от които 40 000 са убити, ранени или дезертирали.

Бойците на ЧВК " Вагнер " участваха в щурма на Бахмут в Донецка област, който от юли е подложен на офанзива от съветската войска. Руското министерство на защитата от дълго време не загатва частната войска на Пригожин в отчетите си, само че на 13 януари този принцип бе нарушен - тогава съветските военни оповестиха завладяването на Соледар, дребен град северно от Бахмут.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР