Бойко Борисов иска да избяга от отговорност, като се приеме

...
Бойко Борисов иска да избяга от отговорност, като се приеме
Коментари Харесай

Проф. Маринов: България не е предлагала да дарява свои самолети МиГ-29

Бойко Борисов желае да избяга от отговорност, като се одобри бюджета на служебното държавно управление. То е длъжно да внесе план за бюджет, само че Народното събрание ще го гласоподава и би трябвало да вземе сложни решения по параметрите на бюджета. Нинова постоянно търси оправдания за своите провали, което води до провали и на Българска социалистическа партия. Ако служебното държавно управление беше внесло бюджета, както желаеше тя, дефицитът щеше да е над 7%. Това сподели съветникът на премиера проф. Александър Маринов за " Денят онлайн ".

" Служебното държавно управление да бъде назначено за постоянно е супер екзотична концепция. Тя не е осъществима, тъй като такова би трябвало да бъде препоръчано и да има единодушие на хората. Не съм уверен, че в настоящия състав на кабинета има хора, които биха се съгласили. До края на април, в случай че няма постоянно държавно управление, служебното ще внесе план за бюджет ", уточни Маринов. И добави, че няма информация България да е предложила да подарява свои самолети МиГ-29.

По думите му не е добре да съответстват локални и парламентарни избори. Ако Народното събрание не успее да излъчи постоянно държавно управление, евентуално е да има още веднъж предварителни избори. Каквото и да вършат депутатите, Народно събрание към този момент носи голяма отговорност за това, което ще се случи в страната в идващите месеци и години. Една част от решенията на Народното събрание имат отражение за еврозоната и Шенген. Ако приемем, че естественото действие на демократичните институции е част от европейските стандарти, всеки по-нататъшен неуспех на Народното събрание, утежнява качеството на демокрацията и се отдалечаваме от Европа. Пред Народното събрание има извънредно значими задания, които не могат да бъдат отлагани. Нито час не трябва да се губи ", разяснява той.

Според него Борисов е остроумен, умел политик и демагог. " Той преследва своята цел - да извади ГЕРБ от изолацията и да се оправдава в персонално качество. Преследва я поредно ", счита проф. Маринов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР