Бойко Борисов е способен да подведе всеки свой коалиционен партньор

...
Бойко Борисов е способен да подведе всеки свой коалиционен партньор
Коментари Харесай

Емануил Йорданов САМО ЗА ДЕБАТИ.БГ: По въпроса за службите ГЕРБ и ДПС са като плаващи пясъци

Бойко Борисов е кадърен да подведе всеки собствен съдружен сътрудник по определен от него метод и в случай че някой е разсеян може да заплати тежка цена. Нека си напомним дали има политическа мощ, оживяла след ръководство с ГЕРБ.

Това разяснява пред ДЕБАТИ.БГ някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов във връзка предлагането на Бойко Борисов Атанас Атанасов да заеме управителния пост в посочена от него специфична работа, откакто се разбра, че ГЕРБ и Движение за права и свободи нямат желание да поддържат концепцията за сливане на военното с цивилното разузнаване.

В резултат Атанас Атанасов освободи по свое предпочитание поста на ръководител на комисията за надзор на службите.

Промяната в позициите на ГЕРБ Йорданов разяснява по този начин:

По същия метод знаехме, че ще бъде разгласен претендентът на ГЕРБ за кмет на София, а се оказа, че няма да го разгласят. Просто би трябвало към този момент да са привикнали, че Бойко Борисов е човек, който прекомерно постоянно сменя мнението си. И в случай че през днешния ден каже едно, на следващия ден може да каже друго.

„ В последните дни ГЕРБ и Движение за права и свободи се държат като плаващи пясъци. Първо споделиха, че няма смисъл да се сплотяват службите, след това се оказа, че имало смисъл, само че трябвало да свърши войната “, добави Емануил Йорданов.

Според него обединяването на военното с цивилното разузнаване би подобрило работата на службите – съсредоточаването на по-голям размер информация на едно място би довело до по-информирано взимане на управнически решения.

Но това, което демонстрира практиката до този миг, е, че към сходни промени би трябвало да се подхожда извънредно деликатно. Защото не е мъчно да си напомним по какъв начин беше основана ДАНС преди време, какъв брой пъти беше прекрояван законът по-късно и по какъв начин резултатът на процедура е прекомерно противоречив, сподели още той.

По думите му съпротивата за промяна в службите се дължи на обстоятелството, че хората, които заемат управителни позиции, се стремят да запазят постовете си.

Цялото изявление четете в петък.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР