Боян Чуков, ФейсбукОколо развитието на руската специална военна операция (СВО)

...
Боян Чуков, ФейсбукОколо развитието на руската специална военна операция (СВО)
Коментари Харесай

Боян Чуков: Събитията в Украйна са само прелюдия към пълноценен конфликт между НАТО и Русия

Боян Чуков, Facebook

Около развиването на съветската специфична военна интервенция (СВО) в Украйна имаше голям брой разнопосочни мнения. Събитията имаха две взаимноизключващи се тълкования. Путин съобщи, че главните две цели на съветската СВО са демилитаризация и денацификация на Украйна. НАТО продължава да твърди, че оказва помощ на Незалежная да пази демокрацията, свободата и построения силово свят по въведените правила от Съединени американски щати.

Всяка една страна има своя публична версия. Но има и надалеч по-важни от озвучените пропагандни постановки. Събитията в Украйна са единствено въведения към пълностоен спор сред НАТО и Русия. Най-добрият преподавател на народите в исторически проект е войната.

Русия прогонва в конюнктура на невисок интензитет на водене на сраженията своята полуръждясала мобилизационна система. Подгонени бяха редица одиозни съветски корупционери и крадливи псевдопатриоти в силовите структури на РФ. След оповестяване на мобилизацията кадровият капацитет на възможен предстоящ съветски майдан напусна Русия. Този капацитет включваше офисен планктон, актьори, артисти, художници и други сходни градски интелектуалци плюс одиозните иноагенти (чужди агенти).

Русия незабавно ремонтира своя държавен механизъм, изумен от перестройката и елциновия интервал. Руското общество се активизира и приготвя ритмично за действителния спор, който му следва с НАТО. В предвоенната конюнктура се появяват нови управленчески гении и отпадат инцидентно попадналите в държавните институции по линия на шуробаджанащината некадърници и откровени простаци.

Русия е в пероид на концентриране и търсене на същински съдружници, а не псевдоприятели и откровени използвачи. Китай типично по китайски стои до Москва. Иран не се поколеба и даде на руснаците дронове и балистични ракети с дребен радиус на деяние. Персите изпратиха свои военни съветници в Крим и на фронта в Херсонска област. Индия гледа усмихнато и отзивчиво към Русия.

След терористичния акт на Кримския мост СВО навлезе в нова фаза, която се доближава до формулата АТО /антитерористична операция/. Ракетните удари последните дни се нанасят методично, масирано и демонстративно денем. Стана явно, че украинската Противовъздушна отбрана е доста дантелена. Пропуска всевъзможни ракети и дронове. В Херсонско направление офанзивите на ВСУ не престават, само че не реализират триумф. Множество другарски на Русия страни изтеглиха от Украйна своите жители.

В Беларус се предислоцират съветски войски, а над Минск летят съветски бомбардировачи, окомплектовани с хиперзвуковите ракети „ Кинжал “. Последните очевидно са пълен намек за кураторите на Зеленски.

Ситуацията в Украйна претърпя трагични промени. Около 30% от украинската енергогенерация е извадена от строя. След две седмици ще има по-ясна картина след нанесените масираните съветски ракетни удари върху инфраструктурата на Украйна. Травмата от украинското нахлуване в Харковска област е преодоляна. Вероятно иранските дронове ще продължат да летят по украинските военни цели, само че към този момент на рояци. Гърмят гърмежи в Одеса, Николаев и Очаково вследствие на персийските „ шахиди “.

Една от версиите за какво руснаците не „ калибрират “ Малорусия и Новорусия е, че на тези територии китайците осъществиха капиталова агресия към 2019 година Вероятно Путин и Си имат сделка да не се нападна украинската инфраструктура, в която има китайски вложения. Но единствено до ХХ конгрес на ККП. За да не бъде сложено под въпрос преизбирането на Си Дзинпин. Русия и Китай са наясно, че имат исторически късмет да оцелеят против англосаксонския свят, единствено в случай че бъдат съдружници. По настрана ще изгубят битката. Политическите ориси на Си и Путин са свързани неразривно.

Раздухването на опасността, че Русия е склонна да използва тактическо атомно оръжие в Украйна се трансформира в бумеранг. Тулси Габард напусна шумно демократическата партия и я разгласи за партия на атомната война. Байдън използва думата „ Армагедон “ във връзка с възможната бъдеща атомна война. Която може да бъде единствено световна, а не лимитирана извънредно на територията на Украйна.

Въобще антируската агитация стартира да буксува. Нейният главен проблем е, че Вашингтон не позволява, че въобще в миналото може под някаква форма да загуби война против Москва. Сериозните стратези постоянно плануват три варианти: победа, реми и загуба. Светът към този момент не е еднополярен, с цел да може Съединени американски щати изрично да изключват последния вид.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР