Боумън е бивш учител, който представлява избирателен район, обхващащ част

...
Боумън е бивш учител, който представлява избирателен район, обхващащ част
Коментари Харесай

Американски политик се сдоби с обвинение след фалшив сигнал за пожар в Капитолия

Боумън е някогашен преподавател, който съставлява изборен регион, обхващащ част от Ню Йорк и окръг Уестчестър, е упрекнат в подаването на подправен сигнал за пожар, излиза наяве от правосъдните документи, импортирани в съд във Вашингтон.

47-годишният Боумън призна, че е задействал алармата, защото считал, че по този начин ще се отвори вратата към една от постройките в Капитолия. Той оспорва обвиняванията на републиканците, че се е опитал да забави гласуването на подкрепения от демократи и републиканци законопроект, осигуряващ действието на държавното управление за интервал от 45 дни.

В последна сметка законопроектът беше признат с съвсем единомислеща поддръжка на демократите. Към момента на подаване на подправения сигнал обаче, демократите се опитвали да завоюват време, с цел да прочетат законопроекта, който ръководителят на Камарата на представителите от Републиканската партия Кевин Маккарти директно преди този момент показал.

Two-Tiered Justice: On September 30, Rep. Jamaal Bowman pulled a fire alarm to delay a vote in the US House.

House Republicans and Capitol Police promised investigations and accountability.

On October 12, Bowman laughed off the incident and refused to apologize when questioned…
— Western Lensman (@WesternLensman)

Сградата е била евакуирана за към 90 минути. Някои републиканци от Камарата на представителите приканиха Боумън да подаде оставка след случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР