Ботев Пд гостува на Пирин в мач от 29-я кръг

...
Ботев Пд гостува на Пирин в мач от 29-я кръг
Коментари Харесай

Три футболни срещи предлага 29-ия кръг на Първа лига днес

Ботев Пд гостува на Пирин в мач от 29-я кръг на Първа лига. И двата тима ще търсят наложителен триумф. Срещата е с начален час 15:45 ч.

Пирин обезверено се потребност от точки в борбата за оцеляване в Първа лига, до момента в който Ботев Пловдив към момента не е сигурен за втората четворка в плейофната фаза, която дава успокоение за елитния статут. Към момента Пирин заема 14-то място в класирането с 21 точки, до момента в който " канарчетата " са 10-ти с актив от 29 точки.

Пирин ще би трябвало да се оправи против Ботев още веднъж без своя нападател Преслав Йорданов. Наставникът на отбора Христо Янев имаше съществени искания към съдийството през миналата среща. " Орлетата " са в серия от пет мача без триумф, като в четири от тях не съумяха и да отбележат гол.

Ботев обмисля да назначи нов треньор, като името на някогашният ментор на Левски Станимир Стоилов е измежду главните спрягани имена. Феновете на " жълто-черните " скандариха " Всички вън, махайте се! " при загубата на отбора с 0:1 от Левски в миналия кръг. Точукво Нади и Емануел Уме напуснаха лагера на отбора, защото ще вземат участие на международното състезание до 20 години. Ботев има единствено 3 точки в последните си 6 мача и отборът е на два пункта от рисковата зона.

Хебър приема ЦСКА в различен мач от 29-я кръг в 18:00 ч.

Ивайло Михайлов и Роберт Мазан ще пропуснат дуела с ЦСКА заради травми. Георги Вълчев е възобновен и може да вземе присъединяване в мача. Хебър записа най-резултатния си мач през сезона след успеха с 4:1 над Локомотив София. Тимът от Пазарджик към момента не е печелил точка против тимовете от топ 6 в класирането и остава на предпоследната позиция в подреждането с 20 точки.

Брадли Де Нойер и Браян Морено са под въпрос за гостуването на Хебър, като двамата имат леки контузии. ЦСКА позволи първа домакинска загуба в шампионата от октомври 2021-а година. Продължава и казусът на Саша Илич в " огромните мачове ", като експертът няма победа в подобен дуел. ЦСКА се нуждае от наложителна победа, с цел да не дава късмет на Лудогорец да се откъсне на върха в класирането.

- Гунди, Левски приема Септември (София) в 20:30 ч.

Двата състава не престават преследването на своите цели – домакините гонят класиране за Европа, а гостите от Септември пък водят борба за оцеляване в елита на българския футбол.

Футболистите на Елин Топузаков се намират в добра форма, като в последните пет кръга Левски има четири победи и единствено едно тъждество, което пристигна в дербито с ЦСКА – София. Интересен факт е, че в тези мачове " сините " не позволиха гол в своята врата. В последния кръг пък победиха с 1:0 над Ботев (Пловдив) в откриването на стадион " Христо Ботев ". С този резултат Левски е на 4-а позиция с 51 точки.

Левски продължава да бъде без Билал Бари, който ще бъде за дълго отвън терените. Централните бранители Хосе Кордоба и Кристиян Димитров към този момент упражняват с групата на " сините ". Спекулира се, че Анте Блажевич може да получи късмет в отбора, като решението ще бъде на Елин Топузаков. Пламен Андреев и " синята " защита към този момент нямат позволен гол над 12 часа в шампионата.

От друга страна Септември (София) в последните пет кръга има пет загуби, което направи обстановката на клуба доста тежка. В последния кръг столичани изгубиха с 1:2 от Славия. По този метод тимът е на 13-о място с едвам 22 пункта.

Димитър Костадинов няма да бъде на линия за Септември в гостуването на Левски заради травма. Отборът влезе в кошмарна серия, като към този момент има пет следващи загуби в шампионата. Михаил Поленкдаков подписа формален контракт с клуба.

Първата среща сред двата тима по-рано през сезона изненадващо приключи при резултат 0:0 на стадион " Васил Левски ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР