Бостън Селтикс загуби у дома от Милуоки Бъкс със 116:123

...
Бостън Селтикс загуби у дома от Милуоки Бъкс със 116:123
Коментари Харесай

Янис поведе Милуоки към аванс срещу Бостън в серията

Бостън Селтикс загуби вкъщи от Милуоки Бъкс със 116:123 в трети дуел от полуфиналната серия на Изток, игран в зала „ Ти Ди Гардън “. Домакините започнаха по-добре срещата, като поведоха рано с 10:2 точки, само че гостите се завърнаха в частта. Въпреки това Милуоки изоставаше с пет след края на първата четвърт – 30:25.

В средата на втората разликата стана 12 пункта след тройка на Маркъс Морис, само че играчите на Майк Буденхолзър се завърнаха в мача и губеха с точка на огромната отмора – 56:55. В третата част Янис Адетекумбо и компания осъществиха цели 40 точки, което обърна напълно развоя на събитията в интерес на „ елените “. Преднината им доближи 17 и след равностойна последна четвърт, гостите се поздравиха с триумфа.

Над всички за спечелилите бе звездата на Бъкс Янис Адетекумбо, който приключи с дабъл-дабъл – 32 точки, 13 битки и 8 асистенции. Крис Мидълтън вкара 20, а Джордж Хил добави 21 от пейката. За Селтикс Кайри Ървинг осъществя 29 (13, от които в първата четвърт), а Джейсън Тейтъм направи дабъл-дабъл – 20 точки и 11 битки, само че те се оказаха извънредно незадоволителни за възпитаниците на Брад Стивънс. Това бе втори следващ триумф за „ елените “ в серията, като по този метод те взеха задатък от 2-1 победи в полуфиналния конфликт на Изток. Мач номер 4 е още веднъж в Бостън и ще се организира в понеделник вечер.

В другия дуел от вечерта Портланд Трейл Блейзърс надигра вкъщи Денвър Нъгетс със 140:137 след четири продължения. Това бе най-продължителният мач в плейофите от 66 години насам, когато Бостън Селтикс и Сиракуза Нешънълс играха също четири продължения. В воин за спечелилите се трансформира Родни Хууд, който вкара решителна тройка в края на четвъртото продължение. Си Джей Маккалъм пък бе най-резултатен, завършвайки 41 точки (18 в продълженията) и 8 битки. За Нъгетс центърът Никола Йокич реализира трипъл-дабъл – 33 точки, 18 битки и 14 асистенции, само че той се оказа извънредно непълен за триумф на играчите на Майк Малоун. Така Портланд взе превес от 2-1 победи в полуфиналната серия на Запад. Следващият конфликт сред двата тима е в неделя вечер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР