Бостън Селтикс победи Филаделфия със 112:88 като домакин в седмия

...
Бостън Селтикс победи Филаделфия със 112:88 като домакин в седмия
Коментари Харесай

Бостън се класира за финала на Изток в НБА

Бостън Селтикс победи Филаделфия със 112:88 като хазаин в седмия мач от плейофната серия сред двата отбора в полуфиналите на Източната конференция на НБА и с 4:3 триумфа се класира за финала в конференцията.

Джейсън Тейтъм осъществя рекордните 51 точки, а домакините направиха серия от 28:3 в третата част, с цел да стигнат до успеха. Тейтъм добави 13 битки, 5 асистенции и 2 откраднати топки. Той усъвършенства най-хубавото достижение в НБА за маркирани точки в седми мач от плейофна серия, сложено по-рано през сезона от Стеф Къри, който осъществя 50 за неговия Голдън Стейт.

" Чувството е ужасно. Серията беше доста оспорвана. Очевидно не играх добре през първото полувреме в предходния мач и в този момент съм удовлетворен ", разяснява Джейсън Тейтъм.

Джон Хавличек държи върха за най-вече точки, маркирани от състезател на Селтикс в плейофен мач. Той вкарва 54 за Бостън в първия мач против Атланта от полуфиналите на Източната конференция през 1973 година.
Джейлън Браун добави 25 точки за Селтикс, които ще се изправят против Маями Хийт във финала на Изток, а серията ще започва в сряда в Бостън.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР