Босът на италианската мафия Матео Месина Денаро, , след като

...
Босът на италианската мафия Матео Месина Денаро, , след като
Коментари Харесай

Мафиотският бос Месина Денаро почина в затворническа болница

Босът на италианската мафия Матео Месина Денаро,, откакто бе търсен в продължение на 30 години, умря, заяви италианската организация ANSA в понеделник.

61-годишният Месина Денаро страдаше от рак и беше задържан, откакто бе открито, че се лекува в частна болница . Тъй като положението му се утежни през последните седмици, той беше изместен в болница от пандиза с оптималната сигурност в Централна Италия, където в началото беше държан.

Денаро не е изискал ново нападателно здравно лекуване, заяви ANSA, добавяйки, че медиците са спрели да го хранят, откакто е оповестено, че е изпаднал в необратима кома.

Той беше наказан за голям брой закононарушения, в това число за ролята му в планирането на убийствата през 1992 година на прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино - закононарушения, които шокираха Италия и провокираха невиждани ограничения против сицилианската мафия.

Той също по този начин беше държан виновен за бомбените атентати в Рим, Флоренция и Милано през 1993 година, при които починаха 10 души, както и за подпомагането на организирането на отвличането на 12-годишния Джузепе Ди Матео, с цел да се опита да разубеди бащата на момчето да даде показания против мафията. Момчето е арестувано две години, след което е убито.

Наричан от италианската преса " последният кръстник ", Месина Денаро се счита, че не е дал никаква информация на полицията , откакто беше задържан пред частна здравна клиника в сицилианската столица Палермо на 16 януари.

Според медицинските досиета, изтекли в италианските медии, той е претърпял интервенция от рак на дебелото черво през 2020 година и 2022 година под подправено име. Лекар от клиниката в Палермо сподели пред вестник La Repubblica, че здравето на Месина Денаро се е влошило доста през месеците преди залавянето му.

Син на мафиот, Месина Денаро е роден в югозападния сицилиански град Кастелветрано през 1962 година Той следва пътя на татко си и на 15 години към този момент носи револвер. Полицията споделя, че той е направил първото си ликвидиране, когато е бил на 18 години.

Кланът Кастелветрано беше съдружник на Корлеонези, воден от с прякор " Звяра ", който стана безспорният " необут на босовете " на сицилианската мафия, известна като " Коза Ностра " (Нашето нещо), с помощта на безмилостния си блян към власт.

С прякора " Кльощавия ", Месина Денаро стана негово протеже и сподели, че може да бъде също толкоз безсърдечен като господаря си, като получи 20 доживотни присъди в задочни процеси за присъединяване си в редица мафиотски убийства.

Самият той един път твърдеше, че е умъртвил задоволително хора, с цел да изпълни едно гробище .

Той се укрива през 1993 година, когато възходящ брой нарушители стартират да дават детайлности за ролята му в мафията, само че проверяващите считат, че той рядко е ходил надалеч от Сицилия .

Полицията споделя, че той е, град с към 11 000 поданици, на малко разстояние с кола от къщата на майка му в западна Сицилия.

Той комуникира с други мафиоти посредством " пицини ", дребни части хартия, от време на време написани с код, популяризирани от вестоносци, някои от които са прихванати от полицията.

Той в никакъв случай не се дами, само че се знае, че е имал няколко любовници. Денаро написа, че има щерка, само че в никакъв случай не я е срещал.

Въпреки неприятната му популярност, прокурорите постоянно са се съмнявали, че Месина Денаро е станал мафиотският " необут на босовете ", заявявайки, че е по-вероятно той просто да е бил началник на " Коза Ностра " в Западна Сицилия.
 Повече от 50 задържани при акция против
Повече от 50 задържани при акция против " Ндрангета " в Италия

Разследващите са разпознали разнообразни незаконни действия, в това число трафик на опиати, пране на пари и изнудване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР