Болното сърце е особено чувствително към резки промени в температурата,

...
Болното сърце е особено чувствително към резки промени в температурата,
Коментари Харесай

Зимата е сезонът, в който случаите на инфаркти е най-висок

Болното сърце е изключително сензитивно към внезапни промени в температурата, към студа и циркулиращите вируси. През зимата, пациентите със сърдечно - съдови болести би трябвало да се грижат повече за себе си.

" В зимния сезон несъмнено нарастват недоволствата при хора със сърдечно-съдови болести, защото зимата сезон, в който въздейства температурата на въздуха, равнището на О2, влажността и вятъра, сподели за " Хоризонт " доктор Ценка Бонева от Клиниката по кардиология на Александровска болница в София.

" Друг спомагателен фактор е мръсният въздух и смогът, който идва от печките на твърдо гориво, в изискванията на температурна инверсия са причина да боледуваме повече. Замърсеният въздух е обвързван и с отлагането на праховите частици в белия дроб, което нарушава очистващата му функционалност, което е причина за нараснал брой респираторни инфекции.

През зимния сезон има доста вируси, те непосредствено нападат миокарда. Развива се така наречен възпалително положение - миокардит, което се характеризира с болки в гърдите, тежест в сърдечната област, чувство за прескачане на сърцето, лесна отмалялост, може да се появят признаци за остро настъпила сърдечна непълнота, сподели още доктор Бонева.

Високото кръвно е рисков фактор: Как да го предотвратим?

Зимата е сезонът, в който случаите на инфаркти е най-голям, сочат изследванията. Причините са студът, излизане от топло на студено, атеросклеротичните натрупвания осъществят остри коронарни произшествия или остри миокардни инфаркти, добави кардиологът.

Тя предложи на пациентите със сърдечни болести да водят сдържан и здравословен метод на живот, без рискови натоварвания.

А поради това, че зимата се храним с повече солена и мазна храна, да включват повече плодове, зеленчуци и най-малко 30 минути разходка на открито.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР