Болезнено е, но е факт - съвремието ни е белязано

...
Болезнено е, но е факт - съвремието ни е белязано
Коментари Харесай

Има ли рецепта за “#антитъга

Болезнено е, само че е реалност - съвремието ни е белязано от войни, епидемии, стопански рецесии и обществено разделяне. Всички тези световни феномени пораждат възприятие на изтощение. Обикновеният човек през днешния ден елементарно стига до там да се самообвинява за неспособността си да се приспособява към средата и страната, в която живее, и да построи своето благополучие.
 „ Артър и Клер “ на Ива Стоянова с Майа Тинкова и Николай Марков с премиера на Сцена „ Дерида “
„ Артър и Клер “ възнамеряват самоубийство в Амстердам

Теми табу на Сцена „ Дерида “

Тази тежка действителност мощно вълнува поета и драматург Стефан Иванов. Доктор по философия, създател на четири стихосбирки и няколко пиеси, номинирани и печелили разнообразни национални награди, в новото си зрелище " #антитъга " той се обръща към вътрешния свят на актуалния човек. Него създателят показва с присъщата липса на обществени рефлекси и с неуместния му и черен комизъм.

" #антитъга " е сценичен пърформанс за индивида в търсене на смисъл и на излаз от лабиринта, в който самичък се е вкарал, воден от вярата, че може би любовта е задоволителна. Представлението визира тематики като суицидното мислене и държание, клиничната меланхолия, всекидневния " бърнаут ", психологическитe контузии, зависимости, неприятните привички, разваленото общество, отстояването на гражданска позиция, неналичието на емпатия, несподелената обич, хроничния негативизъм, смеха и гибелта. Това са все тематики, изключително настоящи на фона на заобикалящата ни реалност.
 Снимка 642367

И не на последно място, " #антитъга " слага въпрос, който звучи като осъвременена версия на Шекспировото мъчение - дали и по какъв начин да продължи да живее човек, до момента в който води война със себе си и в търсене на своя вътрешен и външен мир.

Представлението, както към този момент споменехме, е по текстове на поета и драматург Стефан Иванов. Режисурата е поверена на Антон Угринов, а за музикалната среда дава отговор Александра Дичева. На сцената пък ще забележим актьорите Анета Иванова, Василена Кънева, Йордан Върбанов и Петър Андреев.
 “Слугините ” на Кристина Беломорска с Аделина Желязкова, Ели Кирил Колева и Жана Рашева с премиера в Yalta Art Room
Две “Слугини ” на дъното на човешката мизерия

Една неуместна и трагична история по френски

Премиерата на " #антитъга " е на 20 ноември от 21 ч. в Театрална работилница " Сфумато ", а повече информация за представлението има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР