Божидар Божилов от Перник е един от двамата задържани българи

...
Божидар Божилов от Перник е един от двамата задържани българи
Коментари Харесай

Наркотрафикантът от Перник Б. Божилов, един от 38-те арестувани с 4.3 т. кокаин в Италия , изправен пред съда

Божидар Божилов от Перник е един от двамата арестувани българи по аферата с колумбийския кокаин на картела "Клан дел Голфо ", иззет в Италия. Мъжът е търсен от съда в Триест за трафик на 10 кг кокаин през август предходната година. Оттогава му е наложено задържане под стража от съда в град Триест, район Венето. Именно в италианския град бе главната част от акцията, която бе в 6 страни и бяха задържани 38 души.

Днес Софийският градски съд прегледа мярката на Божилов по европейската заповед за арест. Съдът го остави в ареста с претекста, че има заплаха да се укрие и да извърши нови закононарушения.

В правосъдната зала мъжът съобщи, че работи на черно в строителството. Божилов изиска превод на български език на заповедта, защото не владее британски и италиански. Според източници близки до следствието перничанинът е направил опит да напусне страната през летище София, когато е бил арестуван от полицията.

Кръстанов изиска да остане на независимост. Обясни, че не е бягал, през вчерашния ден е трябвало да пътува за Италия дружно с родственици. Целта била да участва на дипломирането на щерка си, която е студентка, съобщи Българска национална телевизия.

От прокуратурата обявиха, че Божилов е наказан през 2019 година за опиати и присъединяване в проведена незаконна група. Освен това е прочут и на полицията в Италия

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР