Богатите държави изразходват неоправдано много ресурси на планетата, като застрашават

...
Богатите държави изразходват неоправдано много ресурси на планетата, като застрашават
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Ако всички живеят като САЩ, ни трябват пет планети

Богатите страни изразходват безпричинно доста запаси на планетата, като заплашват по този начин живота и на останалите. Това оповестява в годишния си отчет за консумиране на ресурсите на планетата на УНИЦЕФ.

Според експертите, в случай че всички живееха като богатите общества, щяха да харчат ресурсите на 2,9 планети като Земята. Най-разточителни в това отношение са жителите на Съединени американски щати, Канада, Люксембург – те харчат ресурсите на 5 планети като Земята, а германците употребяват ресурсите на общо 3,3 планети.

Целта на проучването е да се види кои страни съумяват да основат зравословна и екологично чиста среда за развъждане на децата си. Сред изследваните фактори са замърсяването на въздуха, замърсяването с пестициди, концентрацията на олово в кръвта на децата, приносът на страните към замърсяването на природата и смяната на климата, производството на електроотпадъци.

Богатите страни основават с високата си консумация рискова среда за личните си деца, само че и унищожават природата и ресурсите на децата в други точки на планетата, показва още УНИЦЕФ. Други огромни разхитители са Австралия и Белгия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР