Boeing и дъщерното им дружество HorizonX продължават да инвестират сериозни

...
Boeing и дъщерното им дружество HorizonX продължават да инвестират сериозни
Коментари Харесай

Boeing инвестира в компания за автономни полети

Boeing и дъщерното им сдружение HorizonX не престават да влагат съществени средства в самостоятелни технологии с подпомагането на напъните на Near Earth Autonomy, компания, разработваща технологии за надеждни самостоятелни полети. Реалната стойност на инвестицията не се разкрива.

Washington Post предава, че Near Earth Autonomy е компания, отделила се от института по роботика на Университета „ Карнеги Мелън “, като е основател на програмен продукт и сензорна технология за триизмерно трасиране и проучване, обмисляне на придвижването, оценка на зоната за кацане и други Компанията е основател и на самонаправляващи се дронове за следене, които могат да направляват в подземни условия и търси метод за потребление на самостоятелни самолети без потребността от GPS за навигация.

Очаква се съответните цели на партньорската договорка сред Boeing и Near Earth Autonomy да са свързани с решения за градска подвижност. През април, Boeing и JetBlue вложиха неназована сума в компанията Zunum Aero, работеща по електрически самолети за къси дистанции. По-рано този месец пък, компанията анонсира проектите си да придобие Manassas за напредъка на изследванията в самостоятелни електрически полети на дълги дистанции.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР