Блокадите на енергетици и миньори на места остават. Част от

...
Блокадите на енергетици и миньори на места остават. Част от
Коментари Харесай

Блокадите на енергетици и миньори на места остават

Блокадите на енергетици и миньори тук-там остават. Част от протестиращите взеха решение да не престават с недоволството макар гласуваното от Народното събрание съглашение.

Основното искане на протестиращите към този момент е отдръпване на териториалните проекти за обективен преход и нови договаряния по точките от съглашението.

Миньорите и енергетиците желаят тези точки да бъдат вкарани в проектите, с цел да са обезпечени. Според тях след договарянията с властта не са били разбрани. Те са желали да питат хората по места дали са съгласни със съглашението. Оказва се, че не са.

Още в сряда вечерта стана ясно, че протестиращите са разцепени, както и че има недоразумение сред централните и локалните синдикални организации.

Според участниците в демонстрациите остават терзанията за загуба на работни места, макар постигнатото съглашение с държавното управление.

Затворени към момента са автомагистрала " Тракия " край Стара Загора, Проходът на Републиката, както и пътят Гълъбово - Раднево, Раднево - Нова Загора и основният път Русе - Свиленград, в региона на с. Главан.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР