Блок 3 в атомната централа Vogtle в Джорджия най-накрая започна

...
Блок 3 в атомната централа Vogtle в Джорджия най-накрая започна
Коментари Харесай

Първият нов ядрен реактор в Америка от близо 7 години насам започна да работи

Блок 3 в атомната централа Vogtle в Джорджия най-сетне стартира работа - това е първият нов реактор в Съединени американски щати, който влиза в употреба от 2016 година насам

Емил Василев преди 4 минути 8 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 14:30 | 31.07.2023

Северна Корея показа „ най-мощното оръжие в света “ – нуклеарната безпилотна подводница „ Haeil “

IT НовиниЕмил Василев - 19:00 | 31.07.2023

Месец след съдбовната имплозия на батискафа „ Титан “, съоснователят на OceanGate желае да изпрати 1000 души на Венера до 2050 гoдина

АвтомобилиИван Давидов - 7:02 | 01.08.2023

ТОП 10 на най-безнадеждните Мерцедеси. Те просто са първенци по проблеми

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Дългоочакваният трети блок на реактора за нуклеарно разделяне в атомната централа Vogtle в Огъста, Джорджия публично стартира да подава електрическа енергия към електропреносната мрежа.

Първият нов реактор локално произвеждане, който влиза в употреба от близо 7 години е историческо събитие за Съединени американски щати. Реакторът е Westinghouse AP1000, който може да генерира почти 1110 мегавата (MW) сила. Това, както оповестява CNBC е задоволително сила за зареждане на към половин милион домове и предприятия.

500 000 жилища ще бъдат снабдени с електричество

Доставен със забавяне и над бюджета (твърде познато събитие при нуклеарните реактори), блок 3 ще работи в продължение на най-малко 60 до 70 години. CNBC заяви, че оповестеният през вчерашния ден нов нуклеарен реактор на Georgia Power Co. е просрочен със 7 години и е надхвърлил бюджета със 17 милиарда $.

Според отчет, оповестен от специалисти по нуклеарна енергетика от Колумбийския университет, строителството на блокове 3 и 4 на Vogtle е почнало през юни 2009 година и е имало закъснения при завършването и по-високи разноски от в началото плануваните. Според специалистите по нуклеарна енергетика от Колумбийския университет, първичната оценка на разноските за двата реактора е била 14 милиарда $, а те е трябвало да влязат в употреба през 2016 и 2017 година. Разходите обаче са се нараснали доста, достигайки 30 милиарда $, а четвърти блок към момента не е пуснат в употреба.

Четвъртият нов реактор също се чака да бъде пуснат в употреба напълно скоро. В допълнение към съществуващите по-стари реактори, блок 3 и идният блок 4 ще създават електрическа енергия в продължение на десетилетия. Очаква се блок 4 да проработи през март 2024 година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР