Притеснителни данни за домашното насилие в България показва проучване. За

...
Притеснителни данни за домашното насилие в България показва проучване. За
Коментари Харесай

Тревожни данни: Българките се страхуват от насилие не само вкъщи, но и навън

Притеснителни данни за домашното принуждение в България демонстрира изследване. За близо две трети от българките домашното принуждение е сериозен проблем.

Българските дами се усещат застрашени освен в домашна среда, само че и на открито. На въпрос дали домашното принуждение е необятно публикуван проблем в страната над 62% дават отговор с „ да “, а едвам 20% с „ не “. Това демонстрират резултатите от допитване на американската социологическа организация „ Галъп “ измежду 147 000 девойки и дами в 142 страни и територии от 2020 до 2022 година

Проучването е направено под формата на изявление лице в лице измежду 1 000 българки сред 29 юни и 8 септември 2022 година

Изследването демонстрира, че в огромните градове казусът с насилието е по-разпознаван – 65,5%, а в дребните градове по този начин считат 59,5%.

Според проучването огромна част от българките не се усещат сигурни в обитаемото място или в региона, в който живеят. На въпрос дали считат, че са в сигурност да излизат сами през нощта, четири от 10 дават отговор негативно, а 54,3% нямат такива терзания. 

50% против 33,6% е делът на опасяващите се за сигурността си в градовете против селата.

В най-активната възрастова група – сред 15 и 50 години страхуващите се надвишават 43%, а процентът на тези с обучение над гимназиалното доближава 47.

Изследването демонстрира, че приходите нямат никакво значение – насилието у дома в проблем както за най-бедната една пета – 67%, по този начин и за най-богатата една пета – 65%. 

60 единици е общият резултат в показателя. Това слага страната ни на 42 място – позиция след Франция и Малайзия, директно преди Индонезия и Саудитска Арабия.

Инфо: dnevnik.bg

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР