Близо 200 депутати осигуриха кворума на днешното заседание на парламента,

...
Близо 200 депутати осигуриха кворума на днешното заседание на парламента,
Коментари Харесай

ДНЕС ИМА КВОРУМ! Депутатите ще бистрят Страйкър-ите

Близо 200 депутати осигуриха кворума на днешното съвещание на Народното събрание, откакто в сряда Народното събрание не можа да проработи.

Тримата народни представители, които минават в локалната власт публично са освободени като депутати. Това са Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС, която ще ръководи столичния регион " Панчарево ", Петър Куленски от " Продължаваме промяната-Демократична България ", който ще е кмет на Пазарджик и Калин Калапанков от " Българска социалистическа партия за България " - на Брезово. Деян Николов от " Възраждане " пък ще е общински консултант, от Народното събрание се отхвърли и съпартиецът му  Валери Сираков, който ще е общинар във Видин.

По предложение на ГЕРБ напред в програмата влезе точката за пазаруване на нова техника - тъй като военното политическо управление няма да е в София в петък - имали ангажимент в Ново село. Българска социалистическа партия желаеха да се срещнат защо идва тирада. Така откакто прегледат предложенията за закони от опозицията (всяка първа сряда от месеца опозицията има право да прокара в програмата на Народно събрание свои идеи), депутатите ще подхванат приемане на план за капиталов разход „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада ". Става въпрос за договорите за бронирани машини " Страйкър " от Съединените щати, който по начало бе очакван като втора точка за на следващия ден.



Настимир Ананиев обаче се ядоса от смяната в проекта и отпадането на опозиционните планове. Днес не е сряда, а е четвъртък, дано не нарушаваме правилника си, съобщи депутатът от ПП-ДБ и изиска отпадане на законите на Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и " Възраждане ". Социалистите желаят смяна в Кодекса за обществено обезпечаване,  " Възраждане " - в Изборния кодекс, а Има Такъв Народ -  промени в Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление.

Георги Свиленски го упрекна в двуличие и заподозря, че през вчерашния ден съзнателно не са се записали - с цел да не се гледат плановете. В последна сметка законодателните промени на опозицията останаха в програмата.

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР