Близо 2 милиона тона селскостопански продукти са били изпратени от

...
Близо 2 милиона тона селскостопански продукти са били изпратени от
Коментари Харесай

Над 1,6 милиона тона украинска продукция премина през Истанб...

Близо 2 милиона тона селскостопански артикули са били изпратени от Украйна след подписването в Истанбул на съглашението за експорт на зърно, заяви турската Генерална дирекция по морско дело.

„ Като част от „ Споразумението за зърнения кулоар “ над 1,6 милиона тона товари бяха превозени за един месец “, се споделя в Туитър.

Организация на обединените нации, Русия, Украйна и Турция подписаха съглашение в Истанбул на 22 юли за обновяване на износа на зърно от три украински черноморски пристанища, който беше спрян след началото на руско-украинската война през февруари.

26 от 69 кораба, дебаркирали в украински пристанища, са или под турски байрак, или са благосъстоятелност на турски компании, а 27 с повече от 378 000 тона са отплавали от Украйна за Турция, отбелязва изданието.

Другите кораби са тръгнали от украински пристанища за Германия, Джибути, Китай, Франция, Южна Корея, Индия, Холандия, Обединеното кралство, Иран, Ирландия, Испания, Израел, Италия, Либия, Ливан, Египет, Румъния, Сомалия, Судан и Гърция.

Десет разнообразни типа товари - слънчогледово семе, слънчогледов шрот, слънчогледово олио, ечемик, пшеница, царевица, соя, захарно цвекло и грах, бяха превозени с корабите.

Корабите, пренасящи грах, царевица, слънчогледов шрот, пшеница, слънчогледови семки и слънчогледово олио, са дебаркирали в турски пристанища.

Десетки кораби отплаваха за Украйна след отварянето на зърнения кулоар.

Досега общо 86 кораба, които ще отидат в пристанищата Южно, Черноморск и Одеса в Украйна за първи път след откриването на зърнения кулоар, са тествани или планувани да бъдат тествани от Съвместния координационен център в Истанбул.

В Истанбул е основан Съвместен координационен център с представители на трите страни и Организация на обединените нации, който следи и управлява плавателните съдове с пратките, отиващи и идващи от Украйна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР