Близо 130 българи са били на борда на горящия ферибот

...
Близо 130 българи са били на борда на горящия ферибот
Коментари Харесай

Пожарът на ферибота край Гърция: Близо 130 българи са били на борда, един е блокиран


Близо 130 българи са били на борда на горящия ферибот край крайбрежията на Гърция, оповестява кореспондентът на bTV Новините в южната ни съседка.

В момента един наш съотечественик е блокиран в гаража на ферибота " Юрофери Олимпия ", който се възпламени рано тази заран край гръцкия остров Корфу.

Според последна информация от бреговата защита в неопределеност остават 10 пасажери на кораба, а двама са блокирани към момента на борда, оповестява телевизия „ Скай “. Според други сведения в неопределеност са 14 души. Общият брой на пътуващите на кораба съгласно листата е бил 290 души – 231 пасажери и 59 екипаж.

Първоначално в някои медии се появиха информации, че двама българи са блокирани на кораба, само че по-късно гръцкото издание „ Прототема " посочи, че става въпрос за един българин и един турчин. Информацията беше доказана за bTV от притежателят на транспортната компания, за която работи нашият съотечественик.

Собственикът на компанията поддържа връзка по телефона с водача, който към този момент е добре, само че е блокиран сред двете огнища на пожара на плавателния съд. съгласно гръцки медии спасителите дават указания на блокираните водачи по какъв начин да стигнат до палубата, откъдето да ги изтегля хеликоптер.

Фериботът „ Юрофери Олимпия “ под италиански байрак, пътуващ по линията Игуменица в Гърция – Бриндизи в Италия, се възпламени тази заран към 4:30 ч. край Корфу, Западна Гърция. В ход е избавителна интервенция с присъединяване на гръцката и италианската брегова защита, противопожарни съдове, хеликоптери, гръцката фрегата „ Идра “ и намиращи се наоколо кораби.

По последна информация на избавителните кораби досега са качени 278 души, които към този момент идват в Корфу.

За трима леко потърпевши пасажери оповестява пред гръцката държавна телевизия ЕРТ шефът на болничното заведение в Корфу Леонидас Рубатис. Един от членовете на екипажа е бил признат със усложнения в дишането, а още двама с леки пострадвания, само че положението и на тримата не буди паника. Болницата чака да бъде докарано и дете на два месеца, което ще бъде признато с превантивна цел.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР