Близо 13 часа продължи заседанието на Столичния общински съвет в

...
Близо 13 часа продължи заседанието на Столичния общински съвет в
Коментари Харесай

Искри в ефир: Борис Бонев скочи срещу Антон Хекимян

Близо 13 часа продължи съвещанието на Столичния общински съвет в четвъртък. За да бъдат определени зам.-председатели на Съвета, както и съставите на комисиите, съветниците удължиха дебатите си.

Час преди края на съвещанието от ПП-ДБ-СС напуснаха залата, недоволни от разпределението на комисиите, откакто от общо 14 получиха единствено една.

Какво се случи на съвещанието на СОС разясниха в ефира на „ Здравей, България ” по Нова телевизия общинските съветници Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС и Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.

„ Това, което се случи нощес, беше невиждано и извънредно срамно за Столичния общински съвет ”, безапелационен беше Хекимян.

По думите му от ПП-ДБ-СС са абдикирали и посочили некадърност да ръководят София.

 

" Сигурен съм, че ние от ГЕРБ отново ще вме им отговорни за управническата им отпадналост ", добави Хекимян.

 

„ През последните три месеца столицата е пленник на властовите упоритости на Борис Бонев, на сделките му с Васил Терзиев и на слабото и немощно ръководство на ПП-ДБ-СС ”, уточни още общинският консултант от ГЕРБ-СДС.

 

Общинският консултант от ПП-ДБ-СС Борис Бонев съобщи от своя страна, че те имат „ съществени подозрения ” за легитимността на среднощното съвещание на СОС. „ По устав ние имаме право да заседаваме до 19 часа, а нощес приключихме в 21:30 часа ”, акцентира общинският консултант. По думите на Бонев те са били подготвени да договарят за основни комисии и с ГЕРБ-СДС, и с Българска социалистическа партия. „ Червената женитба не беше сред нас и Българска социалистическа партия, а сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. На тази алена женитба кумуваха дребните партии. Защо Българска социалистическа партия идваха на всичките ни среши и споделяха, че главната им задача е проверка на ръководството на ГЕРБ, а дружно с ГЕРБ избраха дружно ръководители на едни от най-ключовите комисии? “, попита той. Попитан това значи ли, че ГЕРБ ще ръководят, Бонев отговори, че на вчерашните гласувания ГЕРБ, БСИ и дребните партии са дали своят вот накуп. Хекимян му отговори, че когато нещо не се случва по негово предпочитание, е проблем. „ Когато избрахме ръководител на СОС от ПП-ДБ-СС Бонев благодари на ГЕРБ и останалите. След това той и сътрудниците му пристигнаха на договаряния без предпочитание и желание за каквато и да било отстъпка – имат кемт, ръководител на СОС и до последно държаха да овладеят и най-натоварените и значими комисии “, сподели той. „ ГЕРБ овладяха най-важните комисии. Всичко това беше сюжети за преодоляване на Общинския съвет. Не бяха определени най-подходящите хора “, безапелационен беше Бонев.

От ПП-ДБ-СС пък имали „ съществени подозрения ” за легитимността на среднощното съвещание на СОС, акцентира Бонев.

„ По устав ние имаме право да заседаваме до 19 ч., а нощес приключихме в 21:30 ч. ”, акцентира общинският консултант.

По думите на Бонев от ПП-ДБ-СС са били подготвени да договарят за основни комисии и с ГЕРБ-СДС, и с Българска социалистическа партия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР