Близо 1,2 милиона лева е събрала до момента кампанията на

...
Близо 1,2 милиона лева е събрала до момента кампанията на
Коментари Харесай

1,2 млн. лв. за 8 дни събра кампанията на Манол Пейков за пострадалите в Турция и Сирия

Близо 1,2 милиона лв. е събрала досега акцията на издателя и държавник Манол Пейков за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия. Инициативата Пейков разгласи в обществените мрежи и от старта й преди 8 дни, до през днешния ден, са събрани над 1,150 000 лв., заяви самият Пейков в профила си във фейсбук и благодари на хилядите неуморни донори и самоотвержени доброволци. Благородната идея е поредна за пловдивчанина, който с голям триумф провежда и пазаруването и изпращането на допустимо най-вече електрически генератори за Украйна.

Към днешна дата през акцията на Манол Пейков за Турция са контрактувани 2 000 фенера с акумулаторни акумулатори, дребен фотоволтаик, крушки с дълги кабели и опция за зареждане на мобилни устройства, половин тир мокри кърпички, памперси и дамски превръзки, 34 палета детски храни, 33 палета пюрета и каши, както и настрана 5 тона дарения, които да бъдат превозени със заминаващ на следващия ден полет от София за Истанбул.

Десетките изпратени до момента курсове са дарения от компаниите или сдруженията, осъществяващи транспортите,става ясно от обявата на Пейков.



Събраните досега дарения за Сирия (храна, облекла, обувки, палатки, спални чували, хигиенични средства, одеяла и завивка) надвишават по размер седем тира, два от тях 48 тона прясно смляно брашно. Все още обаче се търсят способи за образуване на ескорт с тежките камиони за Сирия, споделя издателят.

Всички, които желаят да оказват помощ, могат да го създадат посредством банковата сметка за потърпевшите от земетресението, оповестена от Манол Пейков, както и в пунктовете за събиране на дарения в София и Пловдив, които не престават да работят на високи обороти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР