Близки на загинали при пътни инциденти се събраха на национален

...
Близки на загинали при пътни инциденти се събраха на национален
Коментари Харесай

Убийците се разхождат на свобода. Близки на загинали в катастрофи протестираха в София

Близки на починали при пътни произшествия се събраха на народен митинг в центъра на София пред Министерския съвет и постройката на някогашния партиен дом, където се обитава Народното събрание.

Те упорстват за съответни ограничения, които да спрат смъртните случаи по пътищата, заяви Българска телеграфна агенция.

Хората носят цветя в памет на жертвите на произшествия. Те споделят, че ще се събират на митинг всяка неделя в 18:00 часа.

Събралите се желаят и незабавна среща с ръководещите, с цел да им обяснят къде са проблемите.
 Близки на починали при пътни произшествия се събраха на народен митинг в центъра на София, 10 септември 2023 година
" Чакаме с години за експертизи, делата се бавят с години, а убийците се разхождат на независимост с годни шофьорски книжки ", сподели пред публицисти Петя Иванова от протестиращите.

" От тази лидерска среща няма да се откажем. Ще има митинги, до момента в който не се състои тя и до момента в който не трансформират незабавно законите ", добави тя.

По-късно хората потеглиха на шествие до пешеходната пътека на столичните улици " Цар Иван Шишман " и " Гурко ", където предходната събота. То беше блъснато на пешеходна пътека от пийнал водач.
 Близки на починали при пътни произшествия се събраха на народен митинг в София, 10 септември 2023 година
От тогава всяка вечер протестиращи се събират на кръстовището с искане за стягане на контрола над водачите. Те упорстват за непрекъснати инспекции за алкохол и опиати, слагане на камери и легнали служители на реда в проблематичните региони.

Тогава министър председателят Николай Денков се срещна с родственици на починали при злополука и представители на институциите.

" Обединихме се към това, че би трябвало да се преборим с възприятието за безотговорност измежду тези, които ръководят коли по пътищата ", сподели Денков след срещата.

На нея е разисквано по какъв начин в най-кратък период да бъдат прекъснати всички порочни практики, свързани с убийствата по пътищата.

Обсъдена е била и опцията Министерство на вътрешните работи и пътна полиция да употребяват камерите на общините, с цел да откриват нарушавания на пътя, а администрацията на кметствата да оказват помощ в обработването и подготовката на санкциите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР