Близки до ГЕРБ и лица, замесени в скандала около къщата

...
Близки до ГЕРБ и лица, замесени в скандала около къщата
Коментари Харесай

Барселонагейт набъбна с добив на газ и милиони европари

Близки до ГЕРБ и лица, забъркани в абсурда към къщата и бутика Барселона се оказаха фигуранти в нови схеми от изключително огромен размер, сочи последното следствие на Bird.bg .

Според уеб страницата за проверяваща публицистика Иван Йорданов, който е племенник на Йордан Христов се озова отпред на компания, която добива газ от българските залежи в Черно море. Напомняме, че чичото на новоизпечения бизнесмен стана прочут като брачен партньор на Борислава Йовчева с къщата в Барселона. Близката до ГЕРБ Росица Велкова, която купи нейния бутик Шервино пък е представител на огромен медиатор на газовия пазар и работи с компанията на Йорданов. Друга негова компания е снабдител за европроектите извоювани от компании на Христов.

Магазинът беше незабавно опразнен, откакто на 20 февруари 2020 вестник El Periodico осведоми за следствие на каталунската полиция за пране на пари, в което е забъркано и името на българския министър председател. Органите са се интересували от първокласен дом в Барселона за 3 млн. евро, населяван от Йовчева, както и от компанията Ema BGS S.L., притежател на бутика Scervino.

За тази компания са налице подозрения за законния генезис на нейния капитал и оборотни средства. Йовчева е упражнявала “функции на ръководство и контрол” в магазина – настояват испанските проверяващи, а сумата вложена в Ema BGS S.L., доближава 2,3 млн. евро.

Компанията става благосъстоятелност на българската ВиБиДжи Енерджи няколко седмици откакто гръмна абсурда Барселонагейт. Велкова е собственик, само че на идващия ден след придобиването на Ema BGS тя я продава на Десислава Христова. Последната е брачна половинка на Светослав Спасов, който е някогашен консултант на Борисов, посланик във Виена и се слави също като персонален астролог на Борисов.

Не е ясно какъв брой е коствал прехвърлянето на собствеността на Ema BGS S.L., само че договорката надали е преференциална, тъй като испанската компания е натрупала величествен пасив от над 1,2 милиона евро за 2015 и 2016 година

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР