Благотворителната инициатива Българската Коледа“ ще се проведе тази година за

...
Благотворителната инициатива Българската Коледа“ ще се проведе тази година за
Коментари Харесай

„Българската Коледа“: Президентът даде началото на 20-ото издание на инициативата


Благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ ще се организира тази година за 20 път. Президентът Румен Радев дава началото на юбилейното издание във Велико Търново.

В словото на Румен Радев стана ясно, че идната акция през 2023 година ще бъде ориентирана основно в помощ на децата с редки генетични болести.

" Българската Коледа " е доста повече от дарителска акция. Тя ни дава религия, че сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тя е инвестиция в най-големия ни капитал – здравето на нашите деца. Тя е израз на вяра за бъдещето ни като общество и страна, тъй като съумява да сплоти хора с разнообразни специалности, обучение и обществено състояние към една публично значима идея ". Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден разгласи началото на 20-ото издание на благотворителната самодейност.



Тя се организира под патронажа на президента и е в поддръжка на деца, нуждаещи се от диагностика, лекуване и рехабилитация.

През предходната акция са се присъединили и стотици хиляди българи в помощ на децата, които се нуждаят от диагностика, лекуване и следваща рехабилитация. Над 500 деца са били подкрепени.

Идеята за „ Българската Коледа “ поражда през 2003 година и към този момент 20-та година е знак на грижата за здравето на българските деца. Благодарение на дейната поддръжка от цялото общество през 2022 година самодейността разполагаше с рекорден бюджет от 3 070 000 лв. и съумя да подкрепи 517 български деца с тежки хронични болести, а също по този начин обезпечи модерна високотехнологична здравна инсталация за диагностика и модерно лекуване на 22 лечебни заведения.

Кампания 2022/2023, която ще продължи през цялата 2023 година, ще бъде отдадена на деца с редки генетични болести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР