Благоевград. Кандидат-кметът за трети мандат на Благоевград, издигнат от ПП

...
Благоевград. Кандидат-кметът за трети мандат на Благоевград, издигнат от ПП
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Кандидат-кметът д-р Атанас Камбитов на Благоевград бе официален гост на юбилейния концерт на Ансамбъл Пирин

Благоевград. Кандидат-кметът за трети мандат на Благоевград, повдигнат от Политическа партия ГЕРБ, доктор Атанас Камбитов бе формален посетител на юбилейния концерт на Ансамбъл „ Пирин. Това оповестиха от пресцентъра на предизборния щаб на доктор Камбитов . Двучасовият театър се организира в Зала 1 на НДК. В знак на благодарност и почитание доктор Атанас Камбитов поздрави създателите и сервира кошница с цветя.
Концертът под надпис „ Песен в гърло се не стопира “ е във връзка 65 години от основаването на Ансамбъла.
По време на спектакъла бяха показани емблематични музикално-танцови платна от разнообразни фолклорни области на България. За юбилейното събитие създателите бяха подготвили и напълно нова продукция.
Ансамбъл „ Пирин ” е един от най-известните български фолклорни ансамбли, посланици на българското национално изкуство по света. Създаден е през 1954 година
През последните години броят на националните и интернационалните участия на Ансамбъл „ Пирин “ бележи растеж.
През месец април тази година създателите завоюваха първо място и на Световния фолклорен фестивал „ Майорка “, а през месец юни се завърнаха с плакет от 24-тото издание на Международния фестивал за изкуства в град Будапеща, Унгария.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР