Паркът за мечки край Белица се сбогува с мечока Чарли.

...
Паркът за мечки край Белица се сбогува с мечока Чарли.
Коментари Харесай

Тъжни новини от Парка край Белица: Почина мечокът Чарли

Паркът за мечки край Белица се сбогува с мечока Чарли . „ С натъжено сърце Ви оповестяваме, че 33-годишният мечок Чарли към този момент не е измежду нас “, оповестиха от парка на формалната си Фейсбук страница.

От там показват, че Чарли е видян със мощна вдървеност и накуцване на задните крака, които доста бързо са прогресирали до степен, в която той не можел да се изправя.

„ Въпреки нашите старания и интензивното здравно лекуване , той не реагира добре на него и трябваше да вземем най-трудното решение - да го пуснем да си отиде “, оповестяват от парка.



Преди да бъде избавен през 2004 година, някогашният „ танцуващ мечок “ е имал тежък живот и е страдал извънредно доста. Подобно на други мечки, които са били част от тази жестока „ развлекателна “ процедура, Чарли е носил халка през носа си и когато не е „ изпълнявал “, е бил оковаван до дърво в задния двор на притежателя си.

„ Изпитваме голяма тъга, че загубихме Чарли, само че се радваме, че той съумя да прекара 20 прелестни години в Парк за мечки Белица, който четири лапи ръководи взаимно с Фондация „ Бриджит Бардо “. Можем единствено да кажем, че той бе същински цар измежду мечките.



През последните няколко години гледачите му се грижеха за потребностите му на възрастен мечок с ежедневни извършения и доста лакомства, като осигуряваха на Чарли комфортни пространства за отмора и усамотение, колкото е належащо. Чарли обичаше водата и всякога, когато в заграждението му имаше поток, той прекарваше дълго време в игри. Преди мечокът беше част от най-стабилната група в парка, само че най-после споделяше заграждението единствено с обичаната си мечка Дана, наслаждавайки се на другарска компания “, пишат още от парка.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР