Благоевград дава началото на Националното турне на рок бандата Ахат

...
Благоевград дава началото на Националното турне на рок бандата Ахат
Коментари Харесай

Броени дни до „Походът“ на рок бандата Ахат и Джо Лин Търнър в Благоевград

Благоевград дава началото на Националното турне на рок бандата Ахат и Джо Лин Търнър. До предстоящата среща остават броени дни. В петък/10 ноември/ от 19.30 часа в благоевградската зала „ Пейо Яворов “ стартира „ Походът “ на групата и дава обещание да бъде запаметяващ. Освен нови шлагери, легендите дават обещание да напомнят и обичани от феновете на рок музика части. Изненади няма да липсват, а есенната вечер ще се трансформира в „ Пролетно утро “.

Билети за Националното турне на Ахат, могат да бъдат закупени от касата на зала „ Пейо Яворов “, както и от мрежата на www.eventim.bg.

Специален посетител на турнето ще бъде някогашният фронтмен на Deep Purple и Rainbow Джо Лин Търнър, който ще отпусне глас за шест части време. В сетлиста ще влязат обичани песни на Ахат като „ Дървото “, „ Брадвата “, „ Огнени души “, и несъмнено, химнът на едно потомство бунтари „ Черната овца “.

От основаването си през 1986-а и до през днешния ден Ахат несъмнено е запазената марка номер едно на българския корав и тежък рок. Стилът и звученето на групата се приближават компактно до емблематични течения като прогресив, хеви метъл и прогресив метъл, а за многохилядните си дългогодишни почитатели Ахат неотменно носят ореола на пионери на този жанр музика в България.

Няма подозрение, че това извънредно събиране на членовете на групата за юбилейно национално турне е едно от най-значимите музикални събития в България, с начало – Благоевград.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР