Бизнесменът Васил Божков, който е обвиняем по няколко дела, обяви,

...
Бизнесменът Васил Божков, който е обвиняем по няколко дела, обяви,
Коментари Харесай

Васил Божков ще дава пресконференция, докато е под домашен арест

Бизнесменът Васил Божков, който е обвинен по няколко каузи, разгласи, че ще даде конференция, до момента в който сега се намира под домакински арест.

Той ще дава отговор на въпроси на публицисти, а събитието евентуално ще се излъчи онлайн в събота (9 септември) от 12:00 часа. Божков не даде повече детайлности към конференцията, а единствено написа в профила си във Фейсбук: " Събота от 12 часа. Тук. #БъдетеЗдрави ".

От известие на " Нове Холдинг " излиза наяве, че той ще дава отговор на въпроси чрез видео връзка поради " съображения за сигурност ".

Божков изненадващо се завърна в България на 25 август и незабавно беше задържан. В сряда Софийският апелативен съд го пусна под домакински арест, макар че против него има повдигнати няколко обвинявания.

Едното от тях е за това, че е ощетил държавната хазна с неплащането на половин милиард лв. от такси за хазартния му бизнес. Веднага след определението на съда, стана ясно, че прокуратурата е изтеглила настояването си за задържане на предприемача по второто дело против него. То включва обвинявания за обезпечение на убийства. По третото дело - обвързвано с културно-исторически полезности, прокуратурата му е наложила мярка парична гаранция от 1,5 млн. лева

Божков и преди е правил сходни медийни изказвания, като е провел няколко конференции за публицисти още до момента в който се укриваше в Дубай.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР