Бизнесменът Иво Прокопиев (съиздател на "Дневник" и "Капитал") спечели поредно

...
Бизнесменът Иво Прокопиев (съиздател на "Дневник" и "Капитал") спечели поредно
Коментари Харесай

Иво Прокопиев отново осъди Телеграф медиа на Пеевски за клевети

Бизнесменът Иво Прокопиев (съиздател на "Дневник " и "Капитал ") завоюва следващо дело против "Телеграф медиа " ЕООД благосъстоятелност на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, оповестиха от "Алфа финанс холдинг ", чийто акционер е той.
В решение на Софийския градски съд се споделя, че процесните изявления са "неверни " и "клеветнически ", както и че "Телеграф медиа " не е работил "добросъвестно " и не са спазени "елементарни правила за журналистическа нравственос ".
Присъдено е обезщетение в размер на 40 000 лева. Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.
Искът е заведен през 2018 година поради поредност материали и специфични издания, популяризирани с вестник "Телеграф " през 2016 година В тях, с изключение на откровени обиди (например Прокопиев е наименуван "чудовище "), се настояват и от дълго време опровергани лъжи за бизнеса му - че има стотици милиони необслужвани заеми, и че е заразил с арсен водата в гр. Меричлери, което е довело до хиляди заболели от рак. И двете изказвания са изрично отхвърлени от правосъдния състав и събраните по делото доказателства като погрешни, още повече, че за същите неистини Иво Прокопиев към този момент един път осъди "Телеграф " с дефинитивна присъда, на три правосъдни инстанции, се споделя в известието.
В него се напомня, че това е следващото извоювано дело от Прокопиев против издания, близки до Пеевски или техни обществени представители. Сред наказаните до момента са "Уикенд ", "Всеки ден ", два пъти "Телеграф ", Bnews, ПИК, два пъти Николай Бареков, Емил Георгиев, издателят на ПИК Недялко Недялков солидарно със уеб страницата му и някогашният ръководител на Комисията по финансов контрол и Българската банка за развиване Стоян Мавродиев.
Наскоро Прокопиев заяви, че приготвя ново дело против Николай Бареков, за "продължаващ оскърбителен рецидивизъм ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР