Бившият здравен министър Петър Москов поиска незабавно да бъде експулсиран

...
Бившият здравен министър Петър Москов поиска незабавно да бъде експулсиран
Коментари Харесай

Петър Москов поиска незабавно експулсиране на руския посланик в София


Бившият здравен министър Петър Москов изиска неотложно да бъде експулсиран съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова поради „ жестоко неуважение на суверенитета на България “.

Това се случи след позиция на посолството на Русия. От там споделят, че са станали жертва на осведомителна експанзия от страна на Вашингтон и евроатлантическите им сътрудници.

„ Всяко посолство може да поддържа дейностите на страната си по метод, по който откри за добре. Когато обаче това посолство назовава една суверенна страна като България подлога на друга страна, надлежно тази страна, в случай че в действителност е суверенна, би трябвало да предприеме нужните дейности, с цел да не удостовери позицията на съветското посолство “, сподели в „ Тази заран “ Петър Москов.

„ Това с позицията на съветското посолство е просто част от общия декор, който се случва и за който би трябвало да сме ясни и безапелационни в оценката. Има едностранна експанзия и тя е непредизвикана. Това е невиждана война в Европа от Втората международна война до момента “, разяснява Москов.

Според него оценката за агресора би трябвало да бъде ясна – би трябвало да има наказване, а помощта ни за нападната страна би трябвало да бъде безрезервна. Той добави и че се води осведомителна война.

„ Европа е длъжна да върне Русия на масата на договаряния. Първото нещо, което би трябвало да спре, са убийствата. Докато в Екологичен потенциал едни хора през вчерашния ден вършиха пърформънс, отговорът на Путин е колона от танкове, която се движи към Киев “, сподели още Москов.

По думите му протичащото се в Украйна е безапелационен неуспех на Европа в политиката и уговорката да подсигурява съюзната сигурност и енергийната самостоятелност.

„ Това, което би трябвало да изиска българското държавно управление от НАТО е превантивна гаранция за нашата сигурност. Незабавно би трябвало да страната ни да внесе в Европейски Съюз решението на българското държавно управление за краткотраен мораториум върху въглеродните квоти, които нашата електрическа енергия заплаща, тъй като другояче сме енергийно премахнати “, сподели Москов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР