Бившият защитник на Ливърпул Деян Ловрен обяви, че приключва кариерата

...
Бившият защитник на Ливърпул Деян Ловрен обяви, че приключва кариерата
Коментари Харесай

Бивш играч на Ливърпул прекрати кариерата си с националния отбор

Бившият бранител на Ливърпул Деян Ловрен разгласи, че завършва кариерата си в националния тим на Хърватия по футбол, с който доближи до финалните стадии на Световно състезание на два пъти, написа организация ДПА.

33-годишният Ловрен записа 78 мача за националния отбор от дебюта си през 2009-а до момента, стигайки до финала на Мондиал 2018 и полуфиналите на Мондиал 2022 в Катар, където Хърватия приключи на трето място.

„ Дойде времето да кажа последно довиждане на хърватския държавен тим, макар че вечно ще остана огромен последовател и ще проследявам отбора на всеки идващ мач “, сподели Деян Ловрен в изказване, оповестено на формалния му профил в обществената мрежа Туитър и уеб страницата на хърватската федерация.

„ Най-красивите глави от историята ми с националния отбор са тези, които написахме в последните пет години. Това е, в случай че би трябвало да съм почтен, като сън за мен. Изпитах толкоз доста страсти, изключително през 2018-а и 2022 година и ми е мъчно да ги изразя с думи. Имах огромна вяра, че ще преживея сходни моменти и когато това се случи, изпитах неимоверна горделивост. Тези моменти ще останат в сърцето ми вечно “, добави Ловрен.

Хърватинът носи екипа на френския Олимпик Лион. Той игра за британския Ливърпул сред 2014-и 2020-а, като с мърсисайдци завоюва купата в Шампионската лига през 2019 година и във Висшата лига през 2020 година.

Автор: Кремена Младенова/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР