Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков

...
Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Нотариуса и Еврото са получавали данни за жертвите си от изпълнителната власт

Бившият вътрешен министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков разгласи, че има данни за директна връзка сред групировките на Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото с " политическата власт, в това число с изпълнителната власт " в годините на дейната им престъпна активност.

Рашков отхвърли да уточни имена на съответни хипотетични техни настойници, само че уточни, че става дума за връзки с " представители на високо равнище от изпълнителнатавласт ".

Това, по думите му, е разрешавало на двамата да " получават директна информация против кои лица се водят досъдебни производства, против кои лица се водят инспекции в данъчна и друга сфера ".

" Така са се насочвали към жителите, наранени от дейностите на държавните органи. Това им е разрешавало да развиват своята изнудваческа, лъжлива активност ", сподели Рашков.

На въпрос дали приказва за връзки с кабинета на Бойко Борисов, Рашков отговори: " Не единствено на Борисов ".

Депутатът, който не е член на комисията " Нотариуса ", разгласи, че работата ѝ ще продължи и ще бъде уголемен обсега на активността ѝ, (то беше напуснато и от представителите на Българска социалистическа партия и ИТН).

" Имаме много поръчки за включване на разнообразни жители, в това число юристи и адвокати, за чуване в комисията. Те ще хвърлят необятна светлина по отношение на активността за въздействие върху правосъдната и полит, включително в изпълнителната власт на тези две лица. Те не са могли да осъществят своята активност без поддръжка на доста по-високи равнища ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР