Бившият външен министър Екатерина Захариева отправи критики към някои от

...
Бившият външен министър Екатерина Захариева отправи критики към някои от
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Политиката не е шоу, господа Петков и Василев

Бившият външен министър Екатерина Захариева насочи рецензии към някои от другите партии в Народното събрание в изявление за предаването „ Офанзива ” на NOVA NEWS

Абсурдно е в Народното събрание ръководителите на парламентарните групи да не си приказват на председателски съвет. Това не е група в лаборатория или в мола, те се срещат в Народното събрание. ”.

Това съобщи в предаването „ Офанзива ” на NOVA NEWS някогашният външен министър Екатерина Захариева.

По думите й най-логично и най-лесно би било да се излъчи държавно управление с първия мандат. „ Повечето партии отхвърлиха да се срещнат с контактната група, която излъчихме… Точно Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев да откажат да се видят с президента Плевнелиев… ”, сподели Захариева.

„ Надявам се да има някакъв разсъдък и да може да се излъчи държавно управление с първия мандат по този начин, както логиката повелява. Политиката не е шоу, господа Петков и Василев ”, обърна се към политическите си съперници някогашният външен министър.

Относно утрешното разкриване на македонски културен клуб в Благоевград, Захариева сподели, че българският парламент ще следи деликатно каква активност се прави в клуба.

„ Българските управляващи би трябвало да наблюдават деликатно активността му. Винаги сме твърдели, че за нас македонският език е български. Подписаното съглашение от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съглашение в Македония не нарушава ползите на България. Знаем по какъв начин този /македонският/ език е написан, желаеме да забележим това и в техните учебници по история ”, сподели Екатерина Захариева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР