Бившият треньор на Хебър - Владимир Манчев, говори пред Мач

...
Бившият треньор на Хебър - Владимир Манчев, говори пред Мач
Коментари Харесай

Манчев: Не очаквах раздялата с Хебър! Бях изненадан, никой не е разговарял с мен

Бившият треньор на Хебър - Владимир Манчев, приказва пред " Мач телеграф " за времето, до момента в който води отбора. Той разкри, че е имало доста организационни проблеми в отбора през цялото време.

- Г-н Манчев, за какво се стигна до раздялата ви с Хебър?

- Това би трябвало да попитате управлението. Те са взели това решение. Явно е, че те са имали диалози с други треньори и са решили да подхващат този ход. От моя страна не е имало драми. Още с назначението ми бях споделил, че до момента в който имат доверие в мен, ще работим дружно. Явно е, че са решили, че някой различен би трябвало да поеме тима. Оттук-нататък отговорността е в тях.

- С какви усеща се разделихте с тима?

- За страдание не съумях да се разделя с тима, тъй като имаше почивни дни. Всичко стана много бързо. Явно е, че те не бяха подготвени още с назначението на нов треньор и имаше някакви диалози и съмнения. В последния миг са взели решение кой да води тима. Аз не бях и поканен да се видя с играчите. На този стадий взех решение да остана в профил, с цел да не комплицирам футболистите. Някои от тях ми се обадиха, а други ми писаха известие. При всички положения за мен това време, в което бяхме дружно, беше доста пълноценно и ползотворно. Аз им поисквам на всички тях триумф и знам, че имат качествата да се оправят с сложната задача пред тима. Надявам се да съумеят да реализират задачите, които ни бяха сложени. В последна сметка те са основните настоящи лица.

- Ще съумеят ли да се спасят? Как усещате нещата, тъй като сте добре осведомен с ситуацията?

- Аз не преставам да бъда сигурен, че ще съумеят. Бях сигурен и не преставам да бъда. Бях уверен, че ще съумея да се оправя със задачата да спася тима в Първа лига. Сега не преставам да настоявам, че тимът има капацитет. Още повече, че Любослав Пенев има голям опит и съгласно мен с наличния състав и програмата, която следва пред тима, не би трябвало да има проблеми да се извърши задачата. Сигурен съм в тях. Бях сигурен, до момента в който ги водех, сигурен съм и сега.

- Имало ли е някакво напрежение сред вас, футболисти и управление в даден миг?

- Не! Бях сюрпризиран. Не съм очаквал сходно решение и по никакъв метод никой не е разговарял с мен, с цел да обсъдим обстоятелството, че би могло да се стигне до сходна смяна. Аз персонално бях сюрпризиран, а и играчите си мисля, че бяха сюрпризирани. Повече от това не мога да разясня. Съвсем други бяха диалозите, които водихме и ми беше споделено, че има доверие към работата ми.

- Натрупахте скъп опит като старши треньор, какво научихте, до момента в който бяхте отпред на тима?

- Научих доста неща още през цялото време. Трябва да отбележим, че не беше по никакъв начин елементарно да се работи в една такава конюнктура, в която ние доста закъсняхме и мисля, че направихме неточности още от лятото, приказвам като цяло за метода на асортимент на играчи. Всичко беше много небрежно направено. Не беше ясна самата конструкция в клуба... Кой защо дава отговор. Имаше много проблеми, а в общи линии това натежава и се отразява на точковия актив, който имаше тимът. Мисля, че това повлия на играчите психически. Ако имахме едно по-голямо успокоение и в случай че беше по-старателно плануван целият тим си мисля, че нямаше да имаме изобщо такива проблеми. Всичко стана доста бързо и имаше доста премеждия през годината по отношение на метода, по който се ръководеше клубът и хората, които участваха в целия развой. Това малко или доста си оказа въздействие. Въпреки всичко съм на мнение, че от самото начало имаше едно усърдие. Както от страна на играчите, по този начин и от страна на всички, които работеха в клуба, както и от страна на управлението. Също по този начин и от треньорския щаб. Опитвахме да извличаме оптималното от всяка обстановка. Виждаме, че тимът е още в играта и може да се избави. Има още задоволително мачове до края на шампионата и няма нищо съдбовно. Нещата могат да завършат удобно за Хебър, което е моето огромно предпочитание и вяра.

- Нещо друго беше също значимо. Доколко липсваше това, че не играехте на личния си стадион?

- Не беше подготвен като цяло клубът. Това беше ясно още лятото. Чисто организационно, както и със стадиона. Много бяха нещата. В момента клубът изпитва още усложнения в някои връзки, чисто организационно. Тези неща ще се оправят в придвижване. Факт е, че тимът толкоз години не е бил в елита на България и това малко или доста се вижда. Всичко това рефлектира и върху резултатите. Просто няма времето, което е належащо за една по-спокойна работа, където тези неточности на растежа да бъдат прощавали и преглъщани и да можеш да работиш в по-спокойна атмосфера. А не да те притискат резултатите и да играеш непременно непрекъснато и да се опитваш да ги постигаш, макар че нямаш нужния опит и сработеност в състава.

- Сега накъде? Има ли предложения към вас?

- Сега е прекомерно рано за такова нещо. Имам потребност и аз от малко отмора и да се отърся от немалкото напрежение, което ме съпътстваше. Почти всичко беше легнало на моите рамене в последните месеци. Занимавах се с изключение на с воденото на тима и със селектирането на състезателите и с още много организационни неща в клуба. Не съм имал никакво време да почивам и в този момент ще употребявам това време да отделя внимание и на околните си. Вече в идващите месеци ще бъда отворен към оферти да продължа кариерата си и отсега нататък.

- Има ли по-специален спомен, който ще запазите от времето, в което водихте Хебър?

- Всеки един ден е бил специфичен за мен! Това е моят роден клуб! Аз съм работил тук с цялото си сърце и душа и даже и сега съм в Пазарджик. Още известно време ще бъда тук. Аз съм обвързван с този град и жаля за положителното на Хебър. Всяко едно деяние, което съм подхванал във времето, в което съм работил в клуба, е било ориентирано към положителното бъдеще.

- Ще се видите ли скоро с футболистите?

- Аз ги виждам постоянно. С някои от тях даже живеем в една кооперация. Виждаме се и си приказваме. Желая им триумф и да се стягат, тъй като имат много виновни мачове пред тях. Те би трябвало да ги вземат. Имат благоприятни условия да реализират безусловно умерено задачите пред тима. Това е значимо и за техните кариери, тъй като те играят в елита на България и тях ги гледат под лупа. Повечето от тях са млади и всичко зависи от тях самите. Всичко е в техните крайници, глави и мозъци. Желая им триумф!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР