Бившият социален министър Деница Сачева нарече отправените критики на президента

...
Бившият социален министър Деница Сачева нарече отправените критики на президента
Коментари Харесай

Деница Сачева нарече критиките на президента Радев за актуализацията на бюджета "смешен плач"

Бившият обществен министър Деница Сачева назова отправените рецензии на президента Румен Радев за актуализацията на бюджета " комичен рев ".

" Знаете добре, че всички заплащания в бюджета са обезпечени през Закона за държавния бюджет, в това число и през Закона за държавното публично обезпечаване. В късия мандат на това Народно събрание президентът нито един път не прикани за актуализация на бюджета. Напротив - интересуваше се само и единствено от Изборния кодекс. Ние предложихме държавно управление, в случай че то беше признато, щеше да има актуализация на бюджета. Това щеше да бъде първата ни задача. Но, макар неналичието на актуализацията на бюджета, беше към този момент оповестено, 12 часа откакто встъпи в служба служебното държавно управление, разгласи, че ненадейно е намерило 318 000 000 лева и ще може да обезпечи добавките за пенсионери в размер на 50 лева във времето, в което ще работи това държавно управление. Т.е. не може да се приказва за това, че бюджетът е продънен, че в хазната няма пари ".

На брифинг на ГЕРБ заместник-председателят на партията Даниел Митов благодари на президента, че не е подписал декрет за назначението му за дипломат в Румъния. В коментар за казаното от президента за неуспех на службите по шпионските кавги Митов сподели: 

" Президентът сега се пробва, предизборно, преди личните си избори, да лъже всички по едно и също време. На едните да споделя, че е прозападен, на другите да споделя, че е проруски, на третите да се обръща, да намигва към Дубай през назначения в служебния кабинет и в последна сметка да държи в плен българските институции ".

По-рано, в предаването " Неделя 150 " президентът Румен Радев сподели, че с отхвърли да актуализира бюджета държавното управление на Бойко Борисов затруднява работата на служебния кабинет:

" В момента този кабинет е с вързани ръце. Отиващото си ръководство абдикира от една извънредно значима задача за бъдещето на България, да подава неговия проект за възобновяване и резистентност в Европейски Съюз и по този метод още веднъж да сложи служебния кабинет в една извънредно сложна обстановка. И в този момент, единствено в границите на дни, това всичкото би трябвало да се смели, проучва и да се вземе тежкото решение, ще се внася ли в този тип - по този метод всички пасиви на този проект да се хвърлят върху служебното държавно управление или ще се търси метод той да бъде обновен ".

Пред БНР Радев отхвърли обвиняванията на ГЕРБ, че не се е произнесъл по тематиката за шпионския скандал с Русия:

" Абсолютно недоумение, операция на обстоятелства. След като си пуснал съветските сътрудници на техните служби безнаказано, години наред да тровят български жители, да взривяват наши хранилища с военна продукция, както настояват ДАНС и прокуратурата. След като разреши " Газпром " да завземе всички входно-изходни точки на тръбопроводите, които минават през България... Да твърдиш сходни неща е върхът на наглостта. " - разяснява Румен Радев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР