Бившият шеф на отдел Наркотици в ГДБОП Цветан Панков и

...
Бившият шеф на отдел Наркотици в ГДБОП Цветан Панков и
Коментари Харесай

Ексшефове в ГДБОП отиват на съд за подкупи

Бившият началник на отдел ”Наркотици ” в ГДБОП Цветан Панков и тогавашният началник-сектор в същото звено Кирил Ванков отиват на съд за приемане на подкупи. Прокуратурата е внесла обвинителен акт против тях.
Двамата бяха задържани при акция предишното лято, което докара до промяна на управлението на ГДБОП. Тогавашният шеф Ивайло Спиридонов бе пенсиониран. В момента дирекцията се управлява от Любомир Янев.

Заедно с Панков и Ванков на съд отива и Десислав Такев. Според прокуратурата той е бил медиатор при приемането на подкупите. Свързвал се с членове на наркогрупи, договарял с тях желаните суми, уреждал срещи с полицейските чиновници, събирал подкупи.

Двамата висши служители на реда са взимали рушвети, с цел да обезпечават " чадър " над незаконни групи, настояват от държавното обвиняване. Парите били получавани под формата на " хонорар ", написа в известието.

" Подкупите, вариращи от 20 000 до 50 000 лева месечно, били желани и получавани като " хонорар " за обезпечаване на подкрепи - затрудняване или разстройване на разработки на отдела против дадената наркогрупа, предприемане на дейности и формиране на досъдебни производства против нейни съперници, даване на информация за подготвяни полицейски интервенции за укриване на доказателства и на участници в незаконната активност ", настояват проверяващите.

Панков бе задържан в региона на " Захарна фабрика " в столицата предходната година при приемане на рушвет от участник в група за опиати. Същия ден бе арестуван и Ванков. След месеци в задържане, мярката на първия бе изменена в домакински арест. Другите двама бяха освободени под гаранция.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР