Бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров

...
Бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров
Коментари Харесай

Бившият шеф на разузнаването Кирчо Киров получи втора тежка присъда за присвояване

Бившият началник на Националната разследваща работа (НРС) ген. Кирчо Киров е наказан на 15 години затвор за заграбване на 5.1 млн. лв. от бюджета на службата, оповестиха от прокуратурата.
Това е втора тежка присъда за Киров, откакто през май 2016 година получи 10 години затвор по друго идентично обвиняване – за заграбване на близо 5 млн. лв. от Национална разузнавателна служба.
Обвинителният акт по второто му дело бе импортиран в Софийския боен съд напролет на 2017 година Според проверяващите сред 2007 и 2011 година в съучастничество със собствен зависещ Киров е присвоил от бюджета на службата евро и щатски долари в изключително огромни размери на стойност 5.1 млн. лева
Като негов съизвършител бе упрекнат полковникът от запаса и някогашен чиновник на Национална разузнавателна служба Димитър Лидарев, който е наказан на 3 години условно. Според обвиняването в осъществяване на заповед на Киров Лидарев е изготвял подправени документи за изтегляне и отчитане на сумите и е получавал парите от касата на службата.
Другото дело против Киров също не е завършило, откакто през ноември 2016 година Върховният касационен съд го върна за ново разглеждане на Военно-апелативния съд поради позволени процесуални нарушавания при оценката на доказателствата, които са рефлектирали върху правото на отбрана на подсъдимия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР