Бившият шеф на дружеството Тошко Добрев е осъдил прокуратурата на

...
Бившият шеф на дружеството Тошко Добрев е осъдил прокуратурата на
Коментари Харесай

Бивши шефове на ”Софийски имоти” осъдиха държавата

Бившият началник на сдружението Тошко Добрев е осъдил прокуратурата на първа инстанция да му заплати 15 хиляди лева за неимуществени вреди и още 20 хиляди лева за адвокатски разходи, заяви lex.bg.

Освен това дело Добрев води още три по Закона за отговорността на страната. Делото е поради обвиняванията против Добрев за занемареност. Прокуратурата твърдеше, че той персонално е сключил 13 предварителни контракта за покупко-продажба на парцели на занижени цени и по този начин на сдружението са нанесени вреди за близо 2 млн. лева

В исковата молба Тошко Добрев твърди, че от необятното медийно отразяване е потърпевшо положителното му име. Обвинението навредило и на политическата му кариера - преди него е бил консултант в Столичния общински съвет. Обезщетенията на Добрев би трябвало да бъдат изплатени с лихвите от юли 2013 година, когато е бил дефинитивно оневинен по делото, реши съдът.

По същото и по още 10 каузи обвиняем и оневинен дефинитивно беше и ръководителят на Съвета на шефовете на "Софийски парцели " Симеон Симеонов. Той е завел 10 каузи против прокуратурата и е спечелил 8 от тях на първа инстанция, едно е спечелил и на втора.

Обезщетенията, които съдът му е присъдил досега, са за общо 41 хиляди лева
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР