Бившият религиозен лидер е обвинен в недопустима полигамия, защото в

...
Бившият религиозен лидер е обвинен в недопустима полигамия, защото в
Коментари Харесай

Сектант се ожени за 24 момичета и им направи 145 деца, за да угоди на вярата си

Бившият набожен водач е упрекнат в неприемлива полигамия, тъй като в границите на 25 години той се е оженил за десетки дами  За това, че 61-годишният Уинстън Блекмор от Фундаменталистката черква на Исус Христос на последните дни се е женил за 24 дами, които са му родили над 145 деца, описа неговата някогашна жена Джейн Блекмор, пишат локалните медии. По думите ѝ, Уинстън е оправдавал своите дейности с това, че „ господ му е споделил по този начин да направи”. Върховният съд на Съединени американски щати е одобрил дейностите на Джейн и я е признал за годна за очевидец, заслужаващ доверие.

Местните управляващи преследват Уинстън за полигамия от началото на 90-те години на предишния век дружно с още един многоженец – Джеймс Олер. Но каузи против тях по този начин и не са били завеждани, тъй като в обърканото канадско законодателство не е имало задоволително тежки доводи за това. През 2011 година е излязъл закон, който е признал възбраната за многоженство за обоснована и не подлежаща на оборване въз основа на каквито и да е религиозни правила.

Уинстън е член на Фундаменталистката черква на Исус Христос на последните дни, отделила се от Църквата на мормоните, която позволява многоженството. Основната част от енорията се намира в Съединени американски щати, в щатите Юта и Аризона, само че в Канада също има почитатели на сектата.

Обвиняемият и неговата отбрана упорстват, че всичките му бракове са правомерни и утвърдени от висшите сили, само че конституцията не е съгласна с тях. Уинстън Блекмор е застрашен от до пет години отнемане от независимост. Адвокатите му към този момент завиха, че в случай че клиентът им бъде приет за отговорен, то те ще оспорят закона за полигамията в Канада на най-висшите съдени инстанции.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР