Бившият ръководител на германски производител на прецизни инструменти е арестуван

...
Бившият ръководител на германски производител на прецизни инструменти е арестуван
Коментари Харесай

Германски бизнесмен арестуван за износ на оръжие за Русия

Бившият началник на немски производител на прецизни принадлежности е задържан по съмнение, че е предоставял неразрешени артикули с двойна приложимост на съветската оръжейна промишленост, съобщи основният прокурор на Германия в четвъртък.

Мъжът, посочен единствено като Ули С., е обвинен в подписването на три контракта с съветски производител на оръжие през 2015 година за доставка на шест машинни принадлежности, употребявани от съветската компания в производството на снайпериски оръжия, се споделя в изказване на прокурора.

По този метод Ули С. заобиколи глобите, наложени след нашествието на Русия в Украйна през 2022 година, които не разрешават износа на артикули с двойна приложимост за Русия, се прибавя в изказването.

Машините са доставени с помощта на трети страни през Швейцария, а в един случай през Литва, се споделя в известието. Обемът на поръчката за продажба на машините е била към 2 милиона евро (2,17 милиона долара).

Компанията е взела участие и в образованието на чиновници на съветския оръжеен производител за работа с инструментите през 2016 година, се споделя в изказването на основния прокурор.

Заподозряният е бил арестуван във Франция на 10 август с европейска заповед за арест и е бил трансфериран в немския арест на летището във Франкфурт на 22 август.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР