Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се яви в

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се яви в
Коментари Харесай

Беше обявено решението на голямото жури за Тръмп: Той ще се изправи пред съдията


Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще се яви в съда за заплащане на $130 000 на някогашната порнозвезда Сторми Даниелс. Голямото жури реши, че обвиняванията против Тръмп би трябвало да бъдат разследвани и затова би трябвало да бъде заведено дело. Така Тръмп стана първият някогашен президент в историята на Съединените щати, който е съден, сочат международни медии.

Тръмп отхвърля обвиняванията. Той ще би трябвало да се яви в съда в Ню Йорк.

Опитът да се прикрие закононарушение в Съединени американски щати, без значение от естеството на това закононарушение, може да докара до по-сериозен правосъден развой. Решението дали да се подаде наказателна тъжба беше на окръжния прокурор на Ню Йорк Алвин Браг.

Браг беше назначил огромно жури, с цел да види дали има задоволително доказателства за следствието. Случаят Сторми Даниелс може да сътвори проблеми на Тръмп в този миг, когато желае да се кандидатира още веднъж. Съгласно законите на Съединени американски щати обаче даже някой, който е приет за отговорен, може да се кандидатира за президент.

Сторми Даниелс, чието същинско име е Стефани Клифърд, стартира работа като актриса в порно промишлеността, а след 2004 година стартира да написа сюжети и да режисира филми. Даниелс, която обмисляше да се кандидатира за сенатор от Луизиана през 2010 година, по-късно реши да се отдръпна с претекста, че кандидатурата й не е призната на съществено. Сторми Даниелс споделя, че се е срещнала с Доналд Тръмп през 2006 година

В изявление за In Touch Weekly през 2011 година Даниелс изясни, че Тръмп я е поканил на вечеря и се е срещнала с него в хотелската му стая. Това цялостно изявление на Даниелс не беше оповестено до 2018 година Даниелс твърди, че двамата са имали спекулация, до момента в който юристът на Тръмп " гневно " отхвърля това изказване.

Ако разказите на Даниелс са правилни, хипотетичният случай може да се е случил единствено четири месеца след раждането на най-малкото дете на Тръмп, Барън. В изявление за телевизионна станция през март 2018 година Даниелс съобщи, че е била заплашвана да мълчи за връзката. Малко откакто одобри изявлението за In Touch Weekly, Даниелс твърди, че мъж се е доближил до нея на паркинг в Лас Вегас и й е споделил „ да остави Тръмп на мира “.

През януари 2018 година Wall Street Journal заяви, че юристът на Тръмп, Майкъл Коен, е направил заплащане на Даниелс през 2016 година Според отчета, Даниелс е получила 130 000 $, с цел да мълчи.

Ако изказванието на Wall Street Journal е правилно, това събитие се е случило месец преди президентските избори на Тръмп в Съединени американски щати. Плащането единствено по себе си не е нелегално.

Плащането на Тръмп към Коен обаче беше записано като юридически хонорар. Според новините на BBC Turkish, прокурорите настояват, че това може да се пояснява като подправяне на публични документи и може да съставлява закононарушение. Прокурорите също биха могли да настояват, че това нарушава изборния закон, защото опитът на Тръмп да задържи заплащанията на Даниелс произтича от това, че не желае гласоподавателите да знаят, че той е имал спекулация с порно звездата. Според законите на Съединени американски щати прикриването на закононарушение се смята за по-тежко обвиняване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР