Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер, по времето на когото

...
Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер, по времето на когото
Коментари Харесай

Сеп Блатер, който даде Мондиала на Катар: Беше грешка

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер, по времето на който през 2010 г. бе решено Катар да бъде хазаин на Световното, сподели пред " Тагес Анцайгер ", че това е било неточност. Ръководството на международната футболна централа направило " неприятен избор ".

Още оповестяването на избора на Катар предизника всеобщо неодобрение поради подозрения за корупция, нарушение на човешките права и други нередности, свързани с арабската страна.

Блатер, който ръководи ФИФА 17 години, само че бе заставен да напусне поради корупционен скандал, бе оневинен неотдавна от съда в Швейцария по обвиненията срещу него, въпреки че прокуратурата апелира това решение.

" Катар е прекомерно дребна страна. Футболът и Световното са нещо прекомерно огромно. Направихме неприятен избор и считам, че провеждането на шампионата в Катар е неточност ", сподели 86-годишният швейцарец.

Той добави, че поради обвиняванията в неспазване на човешките права през 2012 г. ФИФА е изменила критериите си за установяване на хазаин на Мондиали, с цел да не стига до сходни конфликтни обстановки в бъдеще.

" От 2012 г. насам обществената среда и човешките права се взимат под внимание при избора на хазаин ", сподели още някогашният необут.

Той добави, че все пак ще наблюдава с интерес идния шампионат, който ще се организира от 20 ноември до 18 декември.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР